Parmesankoekjes Met Citroenricotta En Verse Tijm

Parmesankoekjes Met Citroenricotta En Verse Tijm

Ingrediënten voor 4 personen:

  • Voor de Parmesankoekjes:
    • 150 g Parmezaanse kaas, fijn geraspt
    • Snufje zwarte peper
  • Voor de citroenricotta:
    • 150 g ricotta
    • 1 tl citroenrasp
    • 1 el citroensap
    • 1 el olijfolie
    • Zout en peper naar smaak
  • Voor de garnering:
    • Verse tijmblaadjes
    • Optioneel: druppel honing voor een subtiele zoetheid

Bereidingswijze:

  1. Parmesankoekjes maken:
    • Verwarm de oven voor op 200°C.
    • Leg bakpapier op een bakplaat.
    • Maak kleine hoopjes geraspte Parmezaanse kaas (ongeveer 1 eetlepel per koekje) op de bakplaat en druk licht aan. Laat voldoende ruimte tussen de hoopjes.
    • Bestrooi met een snufje zwarte peper.
    • Bak 5-7 minuten tot de koekjes goudbruin zijn. Laat afkoelen op de bakplaat, zodat ze stevig worden.
  2. Citroenricotta bereiden:
    • Meng de ricotta met citroenrasp, citroensap, olijfolie, zout en peper in een kom tot een romig mengsel.
  3. Koekjes opmaken:
    • Schep een klein lepeltje citroenricotta op elk Parmesankoekje.
    • Garneer met verse tijmblaadjes en eventueel een druppel honing.
  4. Serveren:
    • Plaats de koekjes op een serveerschaal en serveer direct.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email
image_print