Ga naar de inhoud
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Beef Wellington
Ingrediënten voor 4 personen:
Voor het vlees:
1 runderhaas (ca. 800 g)
2 el olijfolie
Zout en peper naar smaak
Voor de duxelles:
250 g champignons, fijngehakt
1 sjalot, fijngehakt
2 teentjes knoflook, fijngehakt
1 el boter
2 el verse tijm, fijngehakt
Zout en peper naar smaak
Voor het inpakken:
8 plakjes prosciutto
1 pak bladerdeeg
1 ei, losgeklopt
Voor de saus:
250 ml runderbouillon
100 ml rode wijn
1 sjalot, fijngehakt
1 el boter
1 el bloem
Bereidingswijze:
Vlees voorbereiden:
Verhit de olijfolie in een pan op hoog vuur.
Kruid de runderhaas royaal met zout en peper.
Schroei het vlees aan alle kanten dicht (ongeveer 1-2 minuten per kant). Laat afkoelen.
Duxelles maken:
Smelt de boter in een pan en voeg de sjalot en knoflook toe. Bak tot ze glazig zijn.
Voeg de fijngehakte champignons toe en bak tot het vocht is verdampt.
Roer de tijm erdoor en breng op smaak met zout en peper. Laat afkoelen.
Inpakken:
Leg een groot stuk plasticfolie op een werkvlak. Verdeel de prosciutto in een overlappende laag.
Verspreid de duxelles gelijkmatig over de prosciutto.
Leg de runderhaas bovenop en rol strak op met de folie. Koel minstens 30 minuten.
Bladerdeeglaag:
Rol het bladerdeeg uit op een licht bebloemd oppervlak.
Haal het vlees uit de folie en plaats het op het bladerdeeg.
Wikkel het deeg rond het vlees en zorg dat de naden goed dicht zijn.
Bestrijk met losgeklopt ei en koel nog eens 20 minuten.
Bakken:
Verwarm de oven voor op 200°C.
Bak de Beef Wellington 25-30 minuten tot het deeg goudbruin is. Laat 10 minuten rusten voor het aansnijden.
Saus maken:
Smelt de boter in een pan en fruit de sjalot.
Voeg de bloem toe en roer tot een roux.
Voeg bouillon en rode wijn toe. Laat sudderen tot de saus iets is ingedikt.
Serveren:
Snijd de Beef Wellington in plakken en serveer met de rode wijnsaus.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email