Beef Wellington

Beef Wellington

Ingrediënten voor 4 personen:

  • Voor het vlees:
    • 1 runderhaas (ca. 800 g)
    • 2 el olijfolie
    • Zout en peper naar smaak
  • Voor de duxelles:
    • 250 g champignons, fijngehakt
    • 1 sjalot, fijngehakt
    • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
    • 1 el boter
    • 2 el verse tijm, fijngehakt
    • Zout en peper naar smaak
  • Voor het inpakken:
    • 8 plakjes prosciutto
    • 1 pak bladerdeeg
    • 1 ei, losgeklopt
  • Voor de saus:
    • 250 ml runderbouillon
    • 100 ml rode wijn
    • 1 sjalot, fijngehakt
    • 1 el boter
    • 1 el bloem

Bereidingswijze:

  1. Vlees voorbereiden:
    • Verhit de olijfolie in een pan op hoog vuur.
    • Kruid de runderhaas royaal met zout en peper.
    • Schroei het vlees aan alle kanten dicht (ongeveer 1-2 minuten per kant). Laat afkoelen.
  2. Duxelles maken:
    • Smelt de boter in een pan en voeg de sjalot en knoflook toe. Bak tot ze glazig zijn.
    • Voeg de fijngehakte champignons toe en bak tot het vocht is verdampt.
    • Roer de tijm erdoor en breng op smaak met zout en peper. Laat afkoelen.
  3. Inpakken:
    • Leg een groot stuk plasticfolie op een werkvlak. Verdeel de prosciutto in een overlappende laag.
    • Verspreid de duxelles gelijkmatig over de prosciutto.
    • Leg de runderhaas bovenop en rol strak op met de folie. Koel minstens 30 minuten.
  4. Bladerdeeglaag:
    • Rol het bladerdeeg uit op een licht bebloemd oppervlak.
    • Haal het vlees uit de folie en plaats het op het bladerdeeg.
    • Wikkel het deeg rond het vlees en zorg dat de naden goed dicht zijn.
    • Bestrijk met losgeklopt ei en koel nog eens 20 minuten.
  5. Bakken:
    • Verwarm de oven voor op 200°C.
    • Bak de Beef Wellington 25-30 minuten tot het deeg goudbruin is. Laat 10 minuten rusten voor het aansnijden.
  6. Saus maken:
    • Smelt de boter in een pan en fruit de sjalot.
    • Voeg de bloem toe en roer tot een roux.
    • Voeg bouillon en rode wijn toe. Laat sudderen tot de saus iets is ingedikt.
  7. Serveren:
    • Snijd de Beef Wellington in plakken en serveer met de rode wijnsaus.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email
image_print