Rijstsoep met kip en citroen

Rijstsoep met kip en citroen

Ingrediƫnten voor 4 personen:

  • 1 liter kippenbouillon
  • 200 g kipfilet (of kipdijfilet)
  • 100 g basmatirijst (of een andere langkorrelige rijst)
  • 2 eieren
  • 2 citroenen, sap en zest
  • 1 wortel, in fijne blokjes gesneden
  • 1 stengel bleekselderij, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 sjalot, fijngehakt
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Verse peterselie, fijngehakt, voor garnering
  • Zout en peper, naar smaak

Bereidingswijze:

  1. Bouillon maken
    • Verhit de kippenbouillon in een grote soeppan. Voeg de kipfilet toe en laat op laag vuur ongeveer 10 minuten zachtjes koken, tot de kip gaar is. Haal de kip uit de bouillon en zet apart.
  2. Groenten bereiden
    • Verhit de olijfolie in een aparte pan en bak de sjalot, wortel, bleekselderij en knoflook 3-4 minuten, tot ze zacht zijn.
    • Voeg deze groenten toe aan de bouillon.
  3. Rijst koken
    • Voeg de rijst toe aan de bouillon en laat deze zachtjes koken tot de rijst gaar is (ongeveer 12-15 minuten).
  4. Kip toevoegen
    • Trek de kipfilet met een vork in kleine stukjes en voeg deze toe aan de soep.
  5. Avgolemono (citroen-eimengsel) maken
    • Klop in een kom de eieren los en meng er het citroensap en een theelepel citroenzest door.
    • Voeg langzaam een paar lepels hete bouillon toe aan het eimengsel, terwijl je blijft roeren (tempereren).
    • Giet dit mengsel langzaam terug in de soep en blijf goed roeren. Verwarm de soep nog een paar minuten op laag vuur, maar laat niet koken om schiften te voorkomen.
  6. Op smaak brengen
    • Breng de soep op smaak met zout, peper en eventueel extra citroensap.
  7. Serveren
    • Schep de soep in kommen en garneer met verse peterselie en een vleugje citroenzest. Serveer met een stuk knapperig brood.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email
image_print