Paddenstoelen-stroganoff met tagliatelle

Paddenstoelen-stroganoff met tagliatelle

Ingrediƫnten voor 4 personen:

Voor de stroganoff:
  • 400 g gemengde paddenstoelen (bijv. champignons, oesterzwammen, shiitake)
  • 1 ui, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 eetlepel boter
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • 200 ml groentebouillon
  • 150 ml zure room
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 1 theelepel Dijonmosterd
  • Zout en peper, naar smaak
  • 1 eetlepel verse peterselie, fijngehakt (voor garnering)
Voor de tagliatelle:
  • 400 g tagliatelle
  • Zout, voor het kookwater
  • 1 eetlepel olijfolie (optioneel)

Bereidingswijze:

1. Pasta koken
  1. Breng een grote pan met gezouten water aan de kook en kook de tagliatelle volgens de verpakking. Giet af en zet apart, eventueel met een scheutje olijfolie om plakken te voorkomen.
2. Paddenstoelen bakken
  1. Verhit de boter en 1 eetlepel olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur.
  2. Voeg de paddenstoelen toe en bak ze 5-7 minuten, tot ze goudbruin zijn. Haal ze uit de pan en zet apart.
3. Stroganoffsaus maken
  1. Voeg de resterende olijfolie toe aan de pan en fruit de ui en knoflook tot ze zacht en glazig zijn.
  2. Roer het paprikapoeder, tomatenpuree en Dijonmosterd erdoor en bak kort mee.
  3. Voeg de groentebouillon toe en laat het geheel 5 minuten zachtjes sudderen.
4. Afmaken van de saus
  1. Roer de zure room door de saus en voeg de gebakken paddenstoelen toe.
  2. Breng op smaak met zout en peper en laat alles nog 2-3 minuten pruttelen.
5. Serveren
  1. Verdeel de tagliatelle over de borden en schep de paddenstoelen-stroganoff erover.
  2. Garneer met verse peterselie en serveer direct.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email
image_print