Ga naar de inhoud
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Rode Linzensoep met Komijn en Chili
Ingrediënten voor 4 personen:
200 g
rode linzen (gewassen en uitgelekt)
1 eetlepel
olijfolie
1 ui
(fijngesnipperd)
2 teentjes knoflook
(fijngesneden)
1 wortel
(in kleine blokjes gesneden)
1 blik (400 g)
tomatenblokjes
1 liter
groentebouillon
1 theelepel
gemalen komijn
1 theelepel
paprikapoeder
½ theelepel
chilivlokken (meer naar smaak)
Zout en peper (naar smaak)
1 eetlepel
citroensap
Voor de garnering:
Een scheutje olijfolie
Verse koriander of peterselie
Een snufje chilivlokken
Voor erbij:
Warm stokbrood of naanbrood
Bereidingswijze
1. De basis van de soep maken:
Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur.
Voeg de fijngesnipperde ui toe en bak deze
3-4 minuten
tot ze glazig zijn.
Voeg de knoflook, wortel, gemalen komijn, paprikapoeder en chilivlokken toe en bak nog
1 minuut
mee tot de specerijen hun aroma vrijgeven.
2. Linzen en tomaten toevoegen:
Voeg de rode linzen en tomatenblokjes toe en roer alles goed door.
Giet de groentebouillon erbij en breng het geheel aan de kook.
3. De soep laten koken:
Zet het vuur laag en laat de soep
20-25 minuten
zachtjes koken. Roer af en toe door zodat de linzen niet aan de bodem kleven.
Zodra de linzen gaar zijn en de soep een dikke textuur heeft, breng je op smaak met zout, peper en citroensap.
4. De soep pureren (optioneel):
Voor een gladde soep kun je de soep met een staafmixer pureren. Laat een deel van de soep onbewerkt voor extra textuur, indien gewenst.
5. Serveren:
Verdeel de soep over kommen en besprenkel met een beetje olijfolie.
Garneer met verse koriander of peterselie en een snufje extra chilivlokken voor een mooie presentatie.
Serveer met warm stokbrood of naanbrood om te dippen.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email