Italiaanse Tomaat-Pastasoep

Italiaanse Tomaat-Pastasoep

Ingrediƫnten voor 4 personen:

  • 1 blik tomatenblokjes (400 g)
  • 750 ml groentebouillon
  • 200 g kleine pasta (bijv. orzo, ditalini of kleine schelpjes)
  • 1 middelgrote ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 wortelen, in kleine blokjes
  • 2 stengels bleekselderij, in dunne plakjes
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • 1 theelepel gedroogde basilicum
  • 1 laurierblad
  • Zout en peper naar smaak
  • Optioneel: 50 g geraspte Parmezaanse kaas
  • Garnering: verse basilicumblaadjes en een scheutje olijfolie

Bereiding:

  1. Aromatische basis maken:
    • Verhit de olijfolie in een grote soeppan op middelhoog vuur.
    • Fruit de ui en knoflook tot ze zacht en geurig zijn (ongeveer 3 minuten).
    • Voeg de wortelen en bleekselderij toe en bak nog 5 minuten.
  2. Soepbasis bereiden:
    • Voeg de tomatenblokjes, groentebouillon, oregano, basilicum en het laurierblad toe.
    • Breng het geheel aan de kook, zet het vuur lager en laat 10-15 minuten zachtjes sudderen.
  3. Pasta koken:
    • Voeg de pasta toe aan de soep en kook volgens de aanwijzingen op de verpakking (meestal 8-10 minuten).
    • Roer regelmatig om te voorkomen dat de pasta aan de bodem kleeft.
  4. Afwerken:
    • Verwijder het laurierblad.
    • Proef en breng op smaak met zout en peper.
    • Roer eventueel geraspte Parmezaanse kaas door de soep voor extra smaak.
  5. Serveren:
    • Schep de soep in diepe kommen en garneer met verse basilicumblaadjes en een scheutje olijfolie.
    • Serveer met knapperig stokbrood of ciabatta.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email
image_print