Ga naar de inhoud
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Italiaanse Tomaat-Pastasoep
Ingrediƫnten voor 4 personen:
1 blik tomatenblokjes (400 g)
750 ml groentebouillon
200 g kleine pasta (bijv. orzo, ditalini of kleine schelpjes)
1 middelgrote ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, fijngehakt
2 wortelen, in kleine blokjes
2 stengels bleekselderij, in dunne plakjes
1 eetlepel olijfolie
1 theelepel gedroogde oregano
1 theelepel gedroogde basilicum
1 laurierblad
Zout en peper naar smaak
Optioneel: 50 g geraspte Parmezaanse kaas
Garnering: verse basilicumblaadjes en een scheutje olijfolie
Bereiding:
Aromatische basis maken:
Verhit de olijfolie in een grote soeppan op middelhoog vuur.
Fruit de ui en knoflook tot ze zacht en geurig zijn (ongeveer 3 minuten).
Voeg de wortelen en bleekselderij toe en bak nog 5 minuten.
Soepbasis bereiden:
Voeg de tomatenblokjes, groentebouillon, oregano, basilicum en het laurierblad toe.
Breng het geheel aan de kook, zet het vuur lager en laat 10-15 minuten zachtjes sudderen.
Pasta koken:
Voeg de pasta toe aan de soep en kook volgens de aanwijzingen op de verpakking (meestal 8-10 minuten).
Roer regelmatig om te voorkomen dat de pasta aan de bodem kleeft.
Afwerken:
Verwijder het laurierblad.
Proef en breng op smaak met zout en peper.
Roer eventueel geraspte Parmezaanse kaas door de soep voor extra smaak.
Serveren:
Schep de soep in diepe kommen en garneer met verse basilicumblaadjes en een scheutje olijfolie.
Serveer met knapperig stokbrood of ciabatta.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email