Amêijoas à Bulhão Pato (Kokkels met Knoflook en Koriander)
Ingrediënten voor 4 personen:
Kokkels (of vongole) (1 kg, goed gewassen)
Olijfolie (4 eetlepels)
Knoflook (4 teentjes, fijngehakt)
Verse koriander (een handvol, grof gehakt)
Droge witte wijn (100 ml)
Citroensap (van 1 citroen)
Zout en peper (naar smaak)
Brood (voor serveren, optioneel)
Bereidingswijze:
Verwarm de olijfolie: Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur.
Bak de knoflook: Voeg de fijngehakte knoflook toe en bak tot deze goudbruin is, maar niet verbrandt.
Voeg de kokkels toe: Voeg de kokkels toe aan de pan, samen met de witte wijn. Zet een deksel op de pan en laat de kokkels 5-7 minuten koken, of tot ze allemaal open zijn.
Breng op smaak: Voeg het citroensap, zout, peper en de verse koriander toe. Roer alles goed door.
Serveren: Serveer de kokkels direct in de pan of in een schaal, met wat vers brood om de heerlijke knoflook-koriandersaus op te dippen.
Dit gerecht is perfect als licht voorgerecht, boordevol frisse smaken van knoflook en koriander!