Ananas Tartare met Munt

Ananas Tartare met Munt

Ingrediƫnten voor 4 personen:

  • 1 rijpe ananas
  • 1 eetlepel limoensap
  • 1 theelepel honing (optioneel, voor extra zoetheid)
  • 8 verse muntblaadjes, fijngehakt
  • Optioneel: kokosrasp of gehakte pistachenoten voor garnering

Voor serveren:

  • 4 bolletjes kokos- of vanille-ijs
  • Extra muntblaadjes voor decoratie

Bereidingswijze

1. Ananas voorbereiden

  1. Schil de ananas en verwijder de kern.
  2. Snijd de ananas in kleine blokjes van ongeveer 5 mm. Hoe fijner, hoe mooier de tartare wordt.

2. Ananas mengen

  1. Doe de ananasblokjes in een kom.
  2. Voeg het limoensap, de honing en de fijngehakte munt toe. Meng alles goed door elkaar.
  3. Laat de smaken minimaal 15 minuten intrekken in de koelkast.

3. Tartare samenstellen

  1. Gebruik een serveerring om de ananasmengeling in een nette, ronde vorm op een dessertbord te serveren. Druk het lichtjes aan en verwijder voorzichtig de ring.
  2. Herhaal dit voor alle porties.

4. Afwerken en serveren

  1. Plaats een bolletje kokos- of vanille-ijs naast de ananas tartare.
  2. Garneer met kokosrasp of gehakte pistachenoten en een extra muntblaadje.
  3. Serveer direct en geniet van de frisse smaken!
Facebook
Threads
WhatsApp
Email
image_print