1 theelepel honing (optioneel, voor extra zoetheid)
8 verse muntblaadjes, fijngehakt
Optioneel: kokosrasp of gehakte pistachenoten voor garnering
Voor serveren:
4 bolletjes kokos- of vanille-ijs
Extra muntblaadjes voor decoratie
Bereidingswijze
1. Ananas voorbereiden
Schil de ananas en verwijder de kern.
Snijd de ananas in kleine blokjes van ongeveer 5 mm. Hoe fijner, hoe mooier de tartare wordt.
2. Ananas mengen
Doe de ananasblokjes in een kom.
Voeg het limoensap, de honing en de fijngehakte munt toe. Meng alles goed door elkaar.
Laat de smaken minimaal 15 minuten intrekken in de koelkast.
3. Tartare samenstellen
Gebruik een serveerring om de ananasmengeling in een nette, ronde vorm op een dessertbord te serveren. Druk het lichtjes aan en verwijder voorzichtig de ring.
Herhaal dit voor alle porties.
4. Afwerken en serveren
Plaats een bolletje kokos- of vanille-ijs naast de ananas tartare.
Garneer met kokosrasp of gehakte pistachenoten en een extra muntblaadje.