Aubergine Met Tahin en Granaatappelpitten

Aubergine met Tahin En Granaatappelpitten

Ingrediënten voor 4 personen:

  • Aubergine (2 grote, in de lengte gehalveerd)
  • Olijfolie (3-4 eetlepels)
  • Knoflook (1 teentje, fijngehakt)
  • Tahin (sesampasta) (3 eetlepels)
  • Citroensap (van 1 citroen)
  • Granaatappelpitten (2 eetlepels)
  • Verse peterselie (fijngehakt, voor garnering)
  • Zout en peper (naar smaak)
  • Yoghurt (optioneel, voor een extra romige topping)

Bereidingswijze:

  • Voorverwarm de oven: Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Bereid de aubergine: Snijd de aubergines in de lengte door en maak kruislings inkepingen in het vruchtvlees. Besprenkel ze royaal met olijfolie, breng op smaak met zout en peper, en leg ze met de snijkant naar boven op een bakplaat.
  • Rooster de aubergines: Rooster de aubergines in de oven gedurende 30-40 minuten, tot ze zacht en goudbruin zijn.
  • Maak de tahinsaus: Meng de tahin met citroensap, knoflook en een beetje water om een gladde saus te maken. Breng op smaak met zout en peper. Voeg eventueel een lepel yoghurt toe voor extra romigheid.
  • Serveer: Haal de aubergines uit de oven en besprenkel ze met de tahinsaus. Strooi de granaatappelpitten en verse peterselie erover voor een mooie presentatie.
Dit voorgerecht combineert de romige textuur van de geroosterde aubergine met de frisheid van citroen, de rijkdom van tahin en de zoete crunch van granaatappelpitten. Perfect voor een smaakvolle start van je maaltijd!
Facebook
Threads
WhatsApp
Email
image_print