Aubergine Parmigiana - Vegetarisch

Aubergine Parmigiana

Ingrediënten voor 4 personen:

  • Aubergines (2 grote, in plakjes gesneden)
  • Tomatenblokjes (400 gram, uit blik)
  • Tomatenpuree (2 eetlepels)
  • Knoflook (2 teentjes, fijngehakt)
  • Basilicum (een handvol, fijngehakt)
  • Mozzarella (250 gram, in plakjes)
  • Parmezaanse kaas (50 gram, geraspt)
  • Olijfolie (3 eetlepels)
  • Zout en peper (naar smaak)

Bereidingswijze:

  1. Aubergines grillen: Verhit een grillpan en bestrijk de aubergineplakjes met olijfolie. Grill ze aan beide kanten tot ze zacht en lichtbruin zijn. Zet apart.
  2. Maak de tomatensaus: Verhit 1 eetlepel olijfolie in een pan en fruit de knoflook tot deze zacht is. Voeg de tomatenblokjes en tomatenpuree toe en laat 10 minuten sudderen. Voeg daarna de basilicum, zout en peper toe.
  3. Laag opbouwen: Verwarm de oven voor op 180°C. In een ovenschaal leg je een laag aubergineplakjes, gevolgd door een laag tomatensaus, een paar plakjes mozzarella en wat Parmezaanse kaas. Herhaal dit tot alle ingrediënten op zijn, eindigend met kaas.
  4. Bakken: Bak de aubergine parmigiana 25-30 minuten in de voorverwarmde oven tot de bovenkant goudbruin is en de kaas gesmolten is.
  5. Serveren: Serveer warm met een frisse groene salade of knapperig brood.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email
image_print