Ga naar de inhoud
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Aubergine Parmigiana
Ingrediënten voor 4 personen:
Voor de aubergine:
2 grote aubergines, in dunne plakken gesneden
1 tl zout
100 g bloem
2 eieren, losgeklopt
100 ml olijfolie (voor frituren)
Voor de saus:
2 el olijfolie
1 ui, fijngehakt
2 teentjes knoflook, fijngehakt
400 g tomatenblokjes (uit blik)
1 el tomatenpuree
1 tl suiker
1 tl oregano
Zout en peper naar smaak
Voor de lagen:
200 g mozzarella, in plakken gesneden
50 g Parmezaanse kaas, geraspt
Verse basilicumblaadjes
Bereidingswijze:
Aubergines voorbereiden:
Bestrooi de plakken aubergine met zout en laat ze 20 minuten rusten om overtollig vocht te verwijderen.
Dep droog met keukenpapier.
Aubergine bakken:
Verhit olijfolie in een koekenpan.
Haal de aubergineplakken door de bloem en vervolgens door het losgeklopte ei.
Bak de plakken goudbruin aan beide kanten en laat uitlekken op keukenpapier.
Saus bereiden:
Verhit olijfolie in een pan en fruit de ui en knoflook tot ze glazig zijn.
Voeg de tomatenblokjes, tomatenpuree, suiker, oregano, zout en peper toe.
Laat de saus 15-20 minuten sudderen tot deze iets is ingedikt.
Parmigiana opbouwen:
Verwarm de oven voor op 180°C.
Bedek de bodem van een ovenschaal met een laag tomatensaus.
Voeg een laag aubergine toe, gevolgd door mozzarella, Parmezaanse kaas en basilicumblaadjes.
Herhaal de lagen en eindig met een laag tomatensaus en Parmezaanse kaas.
Bakken:
Bak de Eggplant Parmigiana 25-30 minuten tot de bovenkant bubbelt en goudbruin is.
Serveren:
Laat het gerecht 5-10 minuten afkoelen.
Garneer met verse basilicum en serveer met een frisse salade of knapperig brood.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email