Ga naar de inhoud
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Baba au Rhum
Ingrediënten voor 6 stuks:
Voor de baba (cake):
250 g
bloem
10 g
droge gist
2 eetlepels
lauwe melk
3 eieren
100 g
ongezouten boter (zacht)
50 g
suiker
Snufje zout
Voor de rumsiroop:
300 ml
water
200 g
suiker
100 ml
donkere rum
Schil van 1 citroen of sinaasappel
Garnering:
Verse slagroom (gezoet)
Vers fruit (zoals aardbeien, frambozen of blauwe bessen)
Optioneel: muntblaadjes
Bereidingswijze:
1. Het beslag maken:
Meng de lauwe melk met de gist en laat 5 minuten staan.
Doe de bloem, suiker en een snufje zout in een kom. Voeg de gist, de eieren en de zachte boter toe.
Kneed het deeg met de hand of een keukenmachine tot het glad en elastisch is (ongeveer 8-10 minuten). Het deeg is wat plakkerig, maar dat hoort zo.
Dek de kom af met een doek en laat het deeg
1 uur rijzen
op een warme plek tot het verdubbeld is in volume.
2. Bakken van de baba’s:
Vet kleine tulbandvormpjes of bakvormpjes in met boter.
Verdeel het deeg in de vormpjes (vul ze tot de helft). Laat het deeg nog eens
30 minuten rijzen
.
Verwarm de oven voor op
180°C
.
Bak de baba’s
20-25 minuten
tot ze goudbruin zijn. Haal ze uit de vorm en laat ze even afkoelen.
3. Rumsiroop maken:
Breng in een steelpan het water met suiker aan de kook. Voeg de citroen- of sinaasappelschil toe en laat
5 minuten
zachtjes koken.
Haal de siroop van het vuur en voeg de rum toe.
4. Baba’s weken in rum:
Doop de afgekoelde baba’s één voor één in de warme rumsiroop, zodat ze de siroop goed absorberen maar niet uit elkaar vallen.
Leg de geweekte baba’s op een rooster of bord om overtollige siroop uit te laten lekken.
5. Serveren:
Serveer de baba’s met een royale toef
verse slagroom
.
Garneer met vers fruit zoals frambozen, aardbeien of blauwe bessen en eventueel een muntblaadje voor een frisse touch.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email