Bananenroomtaart

Bananenroomtaart

Ingrediƫnten voor 8-10 personen:

Voor de bodem:
  • 200 g digestive biscuits of speculaas (fijngemalen)
  • 100 g ongezouten boter (gesmolten)
Voor de vulling:
  • 500 ml volle melk
  • 100 g suiker
  • 3 eidooiers
  • 30 g maizena
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 2-3 rijpe bananen, in plakjes gesneden
Voor de topping:
  • 200 ml slagroom
  • 1 eetlepel poedersuiker
  • 1 theelepel vanille-extract
  • Extra plakjes banaan en koekkruimels (voor decoratie)

Bereidingswijze

1. De taartbodem maken:

  1. Maal de biscuits fijn in een keukenmachine of doe ze in een zak en rol fijn met een deegroller.
  2. Meng de koekkruimels met de gesmolten boter tot een nat, zandachtig mengsel.
  3. Verdeel het mengsel over de bodem en randen van een taartvorm (20-24 cm). Druk stevig aan met de achterkant van een lepel.
  4. Zet de bodem 30 minuten in de koelkast om op te stijven.

2. De banketbakkersroom maken:

  1. Breng de melk in een steelpan aan de kook.
  2. Klop ondertussen in een kom de eidooiers met de suiker en maizena tot een glad mengsel.
  3. Giet een beetje warme melk bij het eimengsel terwijl je blijft roeren. Giet dit terug in de pan met de melk.
  4. Verwarm het geheel op laag vuur en blijf roeren totdat de room dik wordt. Haal van het vuur en roer het vanille-extract erdoor.
  5. Laat de banketbakkersroom afkoelen. Dek af met plasticfolie om velvorming te voorkomen.

3. De taart vullen:

  1. Snijd de bananen in dunne plakjes.
  2. Haal de taartbodem uit de koelkast en bedek de bodem met een laagje plakjes banaan.
  3. Schep de afgekoelde banketbakkersroom over de bananenlaag en strijk glad met een spatel.
  4. Zet de taart opnieuw 30 minuten in de koelkast zodat de room steviger wordt.

4. De slagroomtopping maken:

  1. Klop de slagroom met de poedersuiker en vanille-extract tot zachte pieken.
  2. Verdeel de slagroom gelijkmatig over de banketbakkersroom.

5. De taart decoreren en serveren:

  1. Garneer de taart met extra plakjes banaan en wat verkruimelde biscuits voor een mooie afwerking.
  2. Serveer gekoeld en geniet van deze romige, bananensmaakvolle traktatie!
Facebook
Threads
WhatsApp
Email
image_print