500 g runderreepjes (zoals entrecote of bavette, in dunne plakjes)
2 eetlepels olijfolie
1 eetlepel limoensap
2 teentjes knoflook, fijngehakt
1 theelepel komijnpoeder
1 theelepel paprikapoeder
1/2 theelepel chilipoeder
Zout en peper naar smaak
Voor de groenten:
1 rode paprika, in reepjes
1 gele paprika, in reepjes
1 groene paprika, in reepjes
1 grote rode ui, in dunne ringen
2 eetlepels olijfolie
Zout en peper naar smaak
Voor de toppings:
Zure room
Guacamole
Geraspte kaas
Salsa
Verse koriander
Overige:
8 zachte tortilla’s (tarwe of maïs)
Bereidingswijze
1. Marineren van het vlees
Meng in een grote kom de olijfolie, limoensap, knoflook, komijnpoeder, paprikapoeder, chilipoeder, zout en peper.
Voeg de runderreepjes toe en meng goed zodat het vlees volledig bedekt is. Laat het vlees minimaal 30 minuten marineren in de koelkast (langer is beter).
2. Groenten bereiden
Verhit 1 eetlepel olijfolie in een grote koekenpan of grillpan op middelhoog vuur.
Voeg de paprika’s en ui toe en bak 5-7 minuten tot ze zacht zijn, maar nog een beetje knapperig. Breng op smaak met zout en peper. Haal uit de pan en zet apart.
3. Vlees bakken
Verhit de resterende eetlepel olijfolie in dezelfde pan op hoog vuur.
Bak het vlees snel in kleine porties tot het net gaar is (ongeveer 2-3 minuten per portie). Zorg dat het vlees mooi bruin wordt zonder dat het te gaar wordt.
4. Tortilla’s opwarmen
Verwarm de tortilla’s kort in een droge pan, magnetron of oven zodat ze zacht en flexibel zijn.
5. Serveren
Serveer het vlees en de groenten samen in een schaal of rechtstreeks in de tortilla’s.
Zet de toppings apart op tafel, zodat iedereen zijn eigen fajita kan samenstellen.