Beef Fajitas

Beef Fajitas

Ingrediënten voor 4 personen:

Voor het vlees:

  • 500 g runderreepjes (zoals entrecote of bavette, in dunne plakjes)
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel limoensap
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1/2 theelepel chilipoeder
  • Zout en peper naar smaak

Voor de groenten:

  • 1 rode paprika, in reepjes
  • 1 gele paprika, in reepjes
  • 1 groene paprika, in reepjes
  • 1 grote rode ui, in dunne ringen
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Zout en peper naar smaak

Voor de toppings:

  • Zure room
  • Guacamole
  • Geraspte kaas
  • Salsa
  • Verse koriander

Overige:

  • 8 zachte tortilla’s (tarwe of maïs)

Bereidingswijze

1. Marineren van het vlees

  1. Meng in een grote kom de olijfolie, limoensap, knoflook, komijnpoeder, paprikapoeder, chilipoeder, zout en peper.
  2. Voeg de runderreepjes toe en meng goed zodat het vlees volledig bedekt is. Laat het vlees minimaal 30 minuten marineren in de koelkast (langer is beter).

2. Groenten bereiden

  1. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een grote koekenpan of grillpan op middelhoog vuur.
  2. Voeg de paprika’s en ui toe en bak 5-7 minuten tot ze zacht zijn, maar nog een beetje knapperig. Breng op smaak met zout en peper. Haal uit de pan en zet apart.

3. Vlees bakken

  1. Verhit de resterende eetlepel olijfolie in dezelfde pan op hoog vuur.
  2. Bak het vlees snel in kleine porties tot het net gaar is (ongeveer 2-3 minuten per portie). Zorg dat het vlees mooi bruin wordt zonder dat het te gaar wordt.

4. Tortilla’s opwarmen

  • Verwarm de tortilla’s kort in een droge pan, magnetron of oven zodat ze zacht en flexibel zijn.

5. Serveren

  1. Serveer het vlees en de groenten samen in een schaal of rechtstreeks in de tortilla’s.
  2. Zet de toppings apart op tafel, zodat iedereen zijn eigen fajita kan samenstellen.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email
image_print