Bieten-Soep (Borscht)

Bieten-Soep (Borscht)

Ingrediƫnten voor 4 personen:

  • Rode bieten (4, geschild en geraspt)
  • Ui (1, fijngehakt)
  • Wortel (1, geraspt)
  • Aardappel (1, in blokjes)
  • Groentebouillon (1 liter)
  • Kool (100 gram, gesneden)
  • Tomatenpuree (1 eetlepel)
  • Zure room (voor serveren)
  • Verse dille (voor garnering)

Bereidingswijze:

  1. Verhit olie in een pan en fruit de ui. Voeg de wortel, biet en aardappel toe en bak even mee.
  2. Voeg de bouillon, kool en tomatenpuree toe. Laat 20-25 minuten koken tot de groenten gaar zijn.
  3. Breng op smaak met zout en peper. Serveer met een lepel zure room en garneer met dille.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email
image_print