Blauwe Bloem Tiramisu

Blauwe Bloem Tiramisu

Ingrediënten voor 4 personen:

Voor de Blauwe Sirop:
  • 300 ml heet water
  • 3 zakjes vlindererwtenbloemthee (blue pea flower tea)
  • 3 el suiker
  • 1 tl vanille-extract
Voor de Mascarpone Crème:
  • 250 g mascarpone
  • 200 ml slagroom
  • 3 el poedersuiker
  • 1 tl vanille-extract
Overige Ingrediënten:
  • 200 g lange vingers (ladyfingers)
  • Poedersuiker, voor garnering
  • Eetbare bloemen, zoals viooltjes of lavendel, voor decoratie

Bereidingswijze

  1. Bereid de Blauwe Sirop
    • Laat de vlindererwtenbloemtheezakjes trekken in heet water totdat een rijke blauwe kleur ontstaat.
    • Voeg de suiker en vanille-extract toe en roer tot de suiker volledig is opgelost. Laat afkoelen.
  2. Maak de Mascarpone Crème
    • Klop de slagroom tot zachte pieken.
    • Meng in een aparte kom de mascarpone, poedersuiker en vanille-extract tot een gladde massa.
    • Spatel de slagroom voorzichtig door de mascarpone.
  3. Dompel en Laag de Tiramisu
    • Doop de lange vingers kort in de afgekoelde blauwe sirop (wees snel om te voorkomen dat ze te zacht worden).
    • Leg een laag gedoopte lange vingers op de bodem van een schaal. Bedek met een laag mascarponecrème.
    • Herhaal tot alle ingrediënten op zijn en eindig met een laag mascarponecrème.
  4. Afwerking en Koeling
    • Laat de tiramisu minimaal 4 uur (bij voorkeur een nacht) opstijven in de koelkast.
  5. Serveren
    • Bestrooi vlak voor het serveren met poedersuiker. Garneer met eetbare bloemen en serveer koud.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email
image_print