Ga naar de inhoud
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Blauwe Bloem Tiramisu
Ingrediënten voor 4 personen:
Voor de Blauwe Sirop:
300 ml heet water
3 zakjes vlindererwtenbloemthee (blue pea flower tea)
3 el suiker
1 tl vanille-extract
Voor de Mascarpone Crème:
250 g mascarpone
200 ml slagroom
3 el poedersuiker
1 tl vanille-extract
Overige Ingrediënten:
200 g lange vingers (ladyfingers)
Poedersuiker, voor garnering
Eetbare bloemen, zoals viooltjes of lavendel, voor decoratie
Bereidingswijze
Bereid de Blauwe Sirop
Laat de vlindererwtenbloemtheezakjes trekken in heet water totdat een rijke blauwe kleur ontstaat.
Voeg de suiker en vanille-extract toe en roer tot de suiker volledig is opgelost. Laat afkoelen.
Maak de Mascarpone Crème
Klop de slagroom tot zachte pieken.
Meng in een aparte kom de mascarpone, poedersuiker en vanille-extract tot een gladde massa.
Spatel de slagroom voorzichtig door de mascarpone.
Dompel en Laag de Tiramisu
Doop de lange vingers kort in de afgekoelde blauwe sirop (wees snel om te voorkomen dat ze te zacht worden).
Leg een laag gedoopte lange vingers op de bodem van een schaal. Bedek met een laag mascarponecrème.
Herhaal tot alle ingrediënten op zijn en eindig met een laag mascarponecrème.
Afwerking en Koeling
Laat de tiramisu minimaal 4 uur (bij voorkeur een nacht) opstijven in de koelkast.
Serveren
Bestrooi vlak voor het serveren met poedersuiker. Garneer met eetbare bloemen en serveer koud.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email