Blini’s met Crème Fraîche en Kaviaar

Blini’s met Crème Fraîche en Kaviaar

Ingrediënten voor 12 blini’s:

Voor de blini’s:

  • 100 g bloem
  • 1/2 theelepel bakpoeder
  • 1 snufje zout
  • 1 ei
  • 100 ml melk
  • 1 eetlepel boter (voor het bakken)

Voor de topping:

  • 100 g crème fraîche
  • 50 g kaviaar (of zalmeitjes als alternatief)
  • Verse dille voor garnering
  • 1/2 citroen, in partjes (optioneel)

Bereidingswijze

1. Blini’s beslag maken

  1. Meng de bloem, bakpoeder en een snufje zout in een kom.
  2. Klop in een aparte kom het ei en de melk samen. Voeg dit geleidelijk toe aan het bloemmengsel en roer tot een glad beslag ontstaat.

2. Blini’s bakken

  1. Verhit een beetje boter in een koekenpan op middelhoog vuur.
  2. Schep kleine lepels beslag in de pan om mini-blini’s te vormen (ongeveer 5 cm in diameter).
  3. Bak de blini’s 1-2 minuten per kant, tot ze goudbruin en luchtig zijn. Herhaal dit tot het beslag op is. Laat de blini’s afkoelen op een rooster.

3. Blini’s samenstellen

  1. Schep een klein lepeltje crème fraîche op elke blini.
  2. Voeg een klein schepje kaviaar toe bovenop de crème fraîche.

4. Garneren en serveren

  • Garneer de blini’s met een takje verse dille en serveer direct. Voeg desgewenst een partje citroen toe voor een extra frisse touch.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email
image_print