Ga naar de inhoud
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Blini’s met Crème Fraîche en Kaviaar
Ingrediënten voor 12 blini’s:
Voor de blini’s:
100 g bloem
1/2 theelepel bakpoeder
1 snufje zout
1 ei
100 ml melk
1 eetlepel boter (voor het bakken)
Voor de topping:
100 g crème fraîche
50 g kaviaar (of zalmeitjes als alternatief)
Verse dille voor garnering
1/2 citroen, in partjes (optioneel)
Bereidingswijze
1.
Blini’s beslag maken
Meng de bloem, bakpoeder en een snufje zout in een kom.
Klop in een aparte kom het ei en de melk samen. Voeg dit geleidelijk toe aan het bloemmengsel en roer tot een glad beslag ontstaat.
2.
Blini’s bakken
Verhit een beetje boter in een koekenpan op middelhoog vuur.
Schep kleine lepels beslag in de pan om mini-blini’s te vormen (ongeveer 5 cm in diameter).
Bak de blini’s 1-2 minuten per kant, tot ze goudbruin en luchtig zijn. Herhaal dit tot het beslag op is. Laat de blini’s afkoelen op een rooster.
3.
Blini’s samenstellen
Schep een klein lepeltje crème fraîche op elke blini.
Voeg een klein schepje kaviaar toe bovenop de crème fraîche.
4.
Garneren en serveren
Garneer de blini’s met een takje verse dille en serveer direct. Voeg desgewenst een partje citroen toe voor een extra frisse touch.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email