Ga naar de inhoud
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Blini's met geitenkaas en honing
Ingrediënten voor 4 personen:
Voor de blini’s:
100 g bloem
1 theelepel bakpoeder
1 ei
100 ml melk
1 eetlepel zure room
Snufje zout
1 eetlepel boter
, om te bakken
Voor de topping:
100 g zachte geitenkaas
2 eetlepels honing
1 eetlepel walnoten
, grof gehakt
Verse tijm of rozemarijn
, fijngehakt (optioneel)
1 theelepel citroenzest
(optioneel)
Bereidingswijze:
1. Blini’s bereiden
Meng de bloem, bakpoeder en een snufje zout in een kom.
Klop het ei los in een andere kom en voeg de melk en zure room toe. Meng goed.
Voeg het natte mengsel toe aan de droge ingrediënten en roer tot een glad beslag.
Verhit de boter in een koekenpan op middelhoog vuur. Schep kleine hoopjes beslag in de pan (ongeveer 1 eetlepel per blini).
Bak de blini’s
2-3 minuten
tot er bubbels aan de bovenkant ontstaan, draai ze om en bak nog
1-2 minuten
tot goudbruin.
2. Topping maken
Smeer een laagje geitenkaas op elke blini.
Besprenkel met een beetje honing en strooi de gehakte walnoten en eventueel verse tijm of rozemarijn erover.
Garneer met een klein beetje citroenzest voor een frisse touch.
3. Serveren
Schik de blini’s op een serveerschaal en serveer direct.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email