100 g rode biet, gekookt en in kleine blokjes gesneden
100 g crème fraîche
1 theelepel mierikswortel (optioneel)
1 eetlepel verse dille, fijngehakt
Zout en peper, naar smaak
Voor garnering:
1 theelepel geraspte citroenschil
Extra dille, voor decoratie
Bereidingswijze:
1. Blini’s maken
Meng in een kom de bloem, bakpoeder en een snufje zout.
Klop in een andere kom het ei los en voeg de melk en zure room toe. Meng goed.
Voeg het natte mengsel toe aan de droge ingrediënten en roer tot een glad beslag.
Verhit een beetje boter in een koekenpan op middelhoog vuur. Schep kleine hoopjes beslag in de pan (ongeveer 1 eetlepel per blini) en bak ze 2-3 minuten tot er bubbels ontstaan, draai ze om en bak nog 1-2 minuten tot goudbruin.
2. Topping bereiden
Meng de crème fraîche met de mierikswortel (optioneel), zout en peper.
Snijd de gekookte rode biet in kleine blokjes of gebruik een rasp voor een zachtere textuur.
3. Samenstellen
Leg de blini’s op een serveerschaal en schep een theelepel crème fraîche op elke blini.
Verdeel de rode bietblokjes over de crème fraîche.
Garneer met een beetje geraspte citroenschil en een takje dille.
Serveren
Serveer de blini’s direct als voorgerecht of hapje. Ze kunnen zowel warm als op kamertemperatuur worden geserveerd.