Bounty Mousse

Bounty Mousse

Ingrediƫnten voor 4 personen:

Voor de kokosmousse:
  • 200 ml kokosmelk (volvet, gekoeld)
  • 200 ml slagroom (koud)
  • 50 g poedersuiker
  • 50 g geraspte kokos
  • 4 gelatineblaadjes (of 8 g gelatinepoeder)
  • 1 theelepel vanille-extract
Voor de chocoladetopping:
  • 100 g pure chocolade (minimaal 60% cacao)
  • 100 ml slagroom
Voor de garnering:
  • Extra geraspte kokos
  • Kleine stukjes pure chocolade of Bounty-reep

Bereidingswijze

1. De kokosmousse maken:

  1. Week de gelatineblaadjes in koud water gedurende 5 minuten.
  2. Verwarm in een kleine pan 50 ml kokosmelk, maar laat het niet koken. Knijp de gelatine uit en los deze op in de warme kokosmelk. Laat iets afkoelen.
  3. Klop de slagroom met de poedersuiker en vanille-extract tot zachte pieken.
  4. Voeg de resterende kokosmelk en geraspte kokos toe aan de afgekoelde gelatine-kokosmix. Roer goed door.
  5. Spatel dit mengsel voorzichtig door de opgeklopte slagroom zodat het luchtig blijft.

2. De mousse verdelen:

  1. Verdeel de kokosmousse over glaasjes of kommetjes en strijk de bovenkant glad.
  2. Zet de glaasjes in de koelkast en laat de mousse minimaal 1-2 uur opstijven.

3. De chocoladetopping maken:

  1. Hak de pure chocolade in kleine stukjes.
  2. Verwarm de slagroom in een steelpan tot deze bijna kookt. Giet de hete room over de gehakte chocolade en laat 2-3 minuten staan.
  3. Roer de ganache glad en laat iets afkoelen zodat hij iets dikker wordt, maar nog vloeibaar blijft.

4. De mousse afwerken:

  1. Giet de chocoladetopping voorzichtig over de opgesteven kokosmousse. Strijk glad met een lepel.
  2. Zet de glaasjes nog 30 minuten in de koelkast zodat de ganache kan opstijven.

5. Garneren en serveren:

  1. Bestrooi de chocoladetopping met extra geraspte kokos voor een tropische look.
  2. Garneer met kleine stukjes Bounty-reep of extra chocoladeschaafsel.
  3. Serveer gekoeld en geniet!
Facebook
Threads
WhatsApp
Email
image_print