Ga naar de inhoud
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Braadworst met Uiensaus en Aardappelpuree
Ingrediƫnten voor 4 personen:
Voor de braadworst en uiensaus:
4 braadworsten
(varkens- of rundvlees)
2 eetlepels olijfolie
2 grote uien
, in halve ringen gesneden
2 teentjes knoflook
, fijngehakt
2 eetlepels bloem
500 ml runder- of kippenbouillon
1 eetlepel worcestersaus
1 theelepel suiker
Zout en peper
, naar smaak
Voor de aardappelpuree:
1 kg kruimige aardappelen
, geschild en in blokjes gesneden
100 ml melk
, verwarmd
50 g boter
Zout en peper
, naar smaak
Optioneel:
verse peterselie voor garnering
Bereiding:
1.
Braadworsten bakken:
Verhit 1 eetlepel olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur.
Bak de braadworsten
10-12 minuten
goudbruin en gaar. Draai regelmatig om. Haal ze uit de pan en zet apart.
2.
Uiensaus maken:
Voeg nog 1 eetlepel olijfolie toe aan dezelfde pan en fruit de uien
8-10 minuten
op laag vuur tot ze zacht en gekaramelliseerd zijn.
Voeg de knoflook toe en bak kort mee. Strooi de bloem over de uien en roer goed door.
Giet beetje bij beetje de bouillon erbij terwijl je blijft roeren, zodat er geen klontjes ontstaan.
Voeg de worcestersaus en suiker toe en laat de saus
5-8 minuten
pruttelen tot hij dikker is. Breng op smaak met zout en peper.
3.
Aardappelpuree maken:
Kook de aardappelen in een grote pan met gezouten water in
15-20 minuten
gaar.
Giet de aardappelen af en stamp ze fijn. Voeg de warme melk en boter toe en roer tot een gladde puree.
Breng op smaak met zout en peper.
4.
Serveren:
Verdeel de aardappelpuree over borden. Leg de braadworsten erop en giet er royaal de uiensaus overheen.
Garneer met verse peterselie voor een extra kleuraccent
Facebook
Threads
WhatsApp
Email