Braadworst met Uiensaus en Aardappelpuree

Braadworst met Uiensaus en Aardappelpuree

Ingrediƫnten voor 4 personen:

Voor de braadworst en uiensaus:
  • 4 braadworsten (varkens- of rundvlees)
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 grote uien, in halve ringen gesneden
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 eetlepels bloem
  • 500 ml runder- of kippenbouillon
  • 1 eetlepel worcestersaus
  • 1 theelepel suiker
  • Zout en peper, naar smaak
Voor de aardappelpuree:
  • 1 kg kruimige aardappelen, geschild en in blokjes gesneden
  • 100 ml melk, verwarmd
  • 50 g boter
  • Zout en peper, naar smaak
  • Optioneel: verse peterselie voor garnering

Bereiding:

1. Braadworsten bakken:

  • Verhit 1 eetlepel olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur.
  • Bak de braadworsten 10-12 minuten goudbruin en gaar. Draai regelmatig om. Haal ze uit de pan en zet apart.

2. Uiensaus maken:

  • Voeg nog 1 eetlepel olijfolie toe aan dezelfde pan en fruit de uien 8-10 minuten op laag vuur tot ze zacht en gekaramelliseerd zijn.
  • Voeg de knoflook toe en bak kort mee. Strooi de bloem over de uien en roer goed door.
  • Giet beetje bij beetje de bouillon erbij terwijl je blijft roeren, zodat er geen klontjes ontstaan.
  • Voeg de worcestersaus en suiker toe en laat de saus 5-8 minuten pruttelen tot hij dikker is. Breng op smaak met zout en peper.

3. Aardappelpuree maken:

  • Kook de aardappelen in een grote pan met gezouten water in 15-20 minuten gaar.
  • Giet de aardappelen af en stamp ze fijn. Voeg de warme melk en boter toe en roer tot een gladde puree.
  • Breng op smaak met zout en peper.

4. Serveren:

  • Verdeel de aardappelpuree over borden. Leg de braadworsten erop en giet er royaal de uiensaus overheen.
  • Garneer met verse peterselie voor een extra kleuraccent
Facebook
Threads
WhatsApp
Email
image_print