Carpaccio van Courgette met Citroen en Parmezaan

Carpaccio van Courgette met Citroen en Parmezaan

Ingrediƫnten voor 4 personen:

  • 2 middelgrote courgettes
  • 50 g Parmezaanse kaas, dun geschaafd
  • 1 citroen (sap en rasp)
  • 2 el olijfolie van goede kwaliteit
  • Zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
  • Een handvol verse basilicumblaadjes
  • Optioneel: geroosterde pijnboompitten voor garnering
Bereidingswijze:
  1. Courgette voorbereiden: Was de courgettes en snijd de uiteinden eraf. Gebruik een dunschiller of mandoline om dunne linten van de courgette te schaven.
  2. Marineren: Leg de courgettelinten in een grote schaal. Besprenkel ze met het citroensap, rasp en olijfolie. Breng op smaak met zout en peper. Laat het geheel 10 minuten marineren om de smaken goed te laten intrekken.
  3. Opdienen: Leg de gemarineerde courgettelinten op een groot bord of serveerschaal. Verdeel de Parmezaanse kaas over de courgette en garneer met de verse basilicumblaadjes.
  4. Afwerking: Strooi optioneel wat geroosterde pijnboompitten over de salade voor extra crunch en smaak.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email
image_print