Carpaccio van Sint-Jakobsschelp met Yuzudressing

Carpaccio van Sint-Jakobsschelp met Yuzudressing

Ingrediƫnten voor 12 stuks:

  • 6 verse Sint-Jakobsschelpen (coquilles)
  • Snufje zeezout
  • Snufje witte peper

Voor de Yuzudressing:

  • 2 eetlepels yuzu-sap
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1 theelepel rijstazijn
  • 1 theelepel honing
  • 1 theelepel sesamolie

Voor garnering:

  • Geroosterde sesamzaadjes
  • Fijngehakte bieslook
  • Microgroenten (zoals shiso of koriander)

Bereidingswijze

1. Coquilles voorbereiden

  1. Zorg ervoor dat de Sint-Jakobsschelpen goed gekoeld zijn en dep ze droog met keukenpapier.
  2. Snijd de coquilles met een scherp mes in dunne plakjes. Leg de plakjes op een bord en zet ze in de koelkast terwijl je de dressing maakt.

2. Yuzudressing maken

  1. Meng het yuzu-sap, sojasaus, rijstazijn, honing en sesamolie in een klein kommetje.
  2. Klop het mengsel goed door totdat het volledig gemengd is.

3. Samenstellen

  1. Leg 1-2 plakjes Sint-Jakobsschelp op elke amuselepel.
  2. Lepel voorzichtig een kleine hoeveelheid yuzudressing over de plakjes.

4. Garneren

  • Strooi een paar geroosterde sesamzaadjes en een beetje fijngehakte bieslook over de coquille.
  • Garneer met een klein takje microgroenten voor een verfijnde uitstraling.

5. Serveren

  • Schik de lepels op een mooie schaal en serveer direct. Zorg ervoor dat de coquilles goed gekoeld blijven tot het serveren.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email
image_print