Ga naar de inhoud
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Carpaccio van Sint-Jakobsschelp met Yuzudressing
Ingrediƫnten voor 12 stuks:
6 verse Sint-Jakobsschelpen (coquilles)
Snufje zeezout
Snufje witte peper
Voor de Yuzudressing:
2 eetlepels yuzu-sap
1 eetlepel sojasaus
1 theelepel rijstazijn
1 theelepel honing
1 theelepel sesamolie
Voor garnering:
Geroosterde sesamzaadjes
Fijngehakte bieslook
Microgroenten (zoals shiso of koriander)
Bereidingswijze
1.
Coquilles voorbereiden
Zorg ervoor dat de Sint-Jakobsschelpen goed gekoeld zijn en dep ze droog met keukenpapier.
Snijd de coquilles met een scherp mes in dunne plakjes. Leg de plakjes op een bord en zet ze in de koelkast terwijl je de dressing maakt.
2.
Yuzudressing maken
Meng het yuzu-sap, sojasaus, rijstazijn, honing en sesamolie in een klein kommetje.
Klop het mengsel goed door totdat het volledig gemengd is.
3.
Samenstellen
Leg 1-2 plakjes Sint-Jakobsschelp op elke amuselepel.
Lepel voorzichtig een kleine hoeveelheid yuzudressing over de plakjes.
4.
Garneren
Strooi een paar geroosterde sesamzaadjes en een beetje fijngehakte bieslook over de coquille.
Garneer met een klein takje microgroenten voor een verfijnde uitstraling.
5.
Serveren
Schik de lepels op een mooie schaal en serveer direct. Zorg ervoor dat de coquilles goed gekoeld blijven tot het serveren.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email