Ga naar de inhoud
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Causa Limeña
Ingrediënten voor 4 personen:
Voor de aardappellaag
:
600 g gele aardappelen (of kruimige aardappelen)
2 el olijfolie
Sap van 1 limoen
1 tl gele chilipeperpasta (ají amarillo) of een alternatief zoals cayennepeper
Zout naar smaak
Voor de vulling
:
200 g gekookte kip, fijngehakt of gescheurd
2 el mayonaise
1 avocado, in dunne plakjes
1 kleine rode ui, fijngehakt
Zout en peper naar smaak
Voor de garnering
:
Hardgekookte eieren, in plakjes
Zwarte olijven, gehalveerd
Fijngehakte peterselie
Bereidingswijze
:
Voorbereiding van de aardappellaag
:
Kook de aardappelen in gezouten water tot ze zacht zijn. Pel de aardappelen en pureer ze tot een gladde massa.
Voeg de olijfolie, limoensap, chilipeperpasta en zout toe aan de puree. Meng goed en laat afkoelen.
Bereiding van de vulling
:
Meng de gekookte kip met de mayonaise en fijngehakte rode ui. Breng op smaak met zout en peper.
Causa samenstellen
:
Verdeel de aardappelpuree in twee gelijke delen.
Druk de helft van de puree gelijkmatig in een ingevette springvorm of een serveerring om de eerste laag te maken.
Verdeel de kipvulling gelijkmatig over de puree en leg de plakjes avocado erover.
Bedek met de resterende aardappelpuree en druk zachtjes aan om een gladde bovenkant te creëren.
Afwerking
:
Garneer de bovenkant met plakjes hardgekookt ei, halve zwarte olijven en gehakte peterselie.
Serveren
:
Laat de causa minimaal 30 minuten in de koelkast opstijven.
Verwijder de vorm en serveer koud als voorgerecht.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email