Causa Limeña

Causa Limeña

Ingrediënten voor 4 personen:

Voor de aardappellaag:
  • 600 g gele aardappelen (of kruimige aardappelen)
  • 2 el olijfolie
  • Sap van 1 limoen
  • 1 tl gele chilipeperpasta (ají amarillo) of een alternatief zoals cayennepeper
  • Zout naar smaak
Voor de vulling:
  • 200 g gekookte kip, fijngehakt of gescheurd
  • 2 el mayonaise
  • 1 avocado, in dunne plakjes
  • 1 kleine rode ui, fijngehakt
  • Zout en peper naar smaak
Voor de garnering:
  • Hardgekookte eieren, in plakjes
  • Zwarte olijven, gehalveerd
  • Fijngehakte peterselie

Bereidingswijze:

  1. Voorbereiding van de aardappellaag:
    • Kook de aardappelen in gezouten water tot ze zacht zijn. Pel de aardappelen en pureer ze tot een gladde massa.
    • Voeg de olijfolie, limoensap, chilipeperpasta en zout toe aan de puree. Meng goed en laat afkoelen.
  2. Bereiding van de vulling:
    • Meng de gekookte kip met de mayonaise en fijngehakte rode ui. Breng op smaak met zout en peper.
  3. Causa samenstellen:
    • Verdeel de aardappelpuree in twee gelijke delen.
    • Druk de helft van de puree gelijkmatig in een ingevette springvorm of een serveerring om de eerste laag te maken.
    • Verdeel de kipvulling gelijkmatig over de puree en leg de plakjes avocado erover.
    • Bedek met de resterende aardappelpuree en druk zachtjes aan om een gladde bovenkant te creëren.
  4. Afwerking:
    • Garneer de bovenkant met plakjes hardgekookt ei, halve zwarte olijven en gehakte peterselie.
  5. Serveren:
    • Laat de causa minimaal 30 minuten in de koelkast opstijven.
    • Verwijder de vorm en serveer koud als voorgerecht.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email
image_print