Ga naar de inhoud
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Chorizo-kroketjes met een pittige dip
Ingrediënten voor 4 personen:
Voor de kroketjes:
150 g chorizo
, fijngehakt
200 ml melk
40 g boter
50 g bloem
50 g geraspte kaas
(bijv. manchego of Parmezaan)
1 theelepel paprikapoeder
1/2 theelepel chilivlokken
(optioneel, voor extra pit)
1 ei
, losgeklopt
100 g paneermeel
Zout en peper
, naar smaak
Plantaardige olie
, om te frituren
Voor de pittige dip:
100 g mayonaise
1 eetlepel sriracha
(of een andere pittige saus)
1 theelepel citroensap
Snufje zout
Bereidingswijze:
1. Kroketvulling maken
Verhit een pan en bak de fijngehakte chorizo zonder olie tot het vet vrijkomt. Haal de chorizo uit de pan en zet apart.
Smelt de boter in dezelfde pan, voeg de bloem toe en roer constant gedurende
2-3 minuten
om een roux te maken.
Voeg de melk geleidelijk toe terwijl je blijft roeren tot een gladde saus ontstaat. Kook tot het mengsel dik wordt.
Roer de gebakken chorizo, geraspte kaas, paprikapoeder, chilivlokken, zout en peper door de saus.
Giet de vulling in een schaal en laat volledig afkoelen in de koelkast (minimaal
1 uur
).
2. Kroketjes vormen
Neem kleine porties van de afgekoelde vulling en vorm er balletjes of rolletjes van.
Haal elk kroketje door het losgeklopte ei en vervolgens door het paneermeel. Herhaal dit voor een extra krokante laag.
3. Kroketjes frituren
Verhit plantaardige olie in een pan of frituurpan tot
180°C
.
Frituur de kroketjes in kleine porties gedurende
2-3 minuten
, tot ze goudbruin en krokant zijn. Laat uitlekken op keukenpapier.
4. Pittige dip maken
Meng de mayonaise, sriracha en citroensap in een kom.
Breng op smaak met een snufje zout.
5. Serveren
Serveer de warme kroketjes met de pittige dip en garneer met verse kruiden zoals peterselie.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email