Ga naar de inhoud
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Churros met Chocoladedip
Ingrediënten voor 4 personen:
250 ml water
50 g ongezouten boter
1 eetlepel suiker
Snufje zout
150 g bloem
2 eieren
Plantaardige olie (voor het frituren)
50 g kristalsuiker gemengd met 1 theelepel kaneel (om te bestuiven)
Ingrediënten voor de chocoladedip:
150 g pure chocolade (minimaal 60% cacao)
100 ml slagroom
1 eetlepel honing (optioneel)
Bereidingswijze:
1. Churrosbeslag maken:
Breng het water, de boter, suiker en zout in een steelpan aan de kook.
Haal de pan van het vuur en voeg in één keer de bloem toe. Roer krachtig met een houten lepel tot het deeg een bal vormt en loskomt van de pan.
Laat het deeg iets afkoelen (5 minuten) en voeg vervolgens één voor één de eieren toe. Roer goed na elk ei tot het deeg glad is.
Doe het beslag in een spuitzak met een gekarteld spuitmondje.
2. Churros bakken:
Verhit de olie in een diepe pan tot ongeveer
180°C
. Test met een klein stukje deeg: het moet meteen bruisen en drijven.
Spuit repen beslag van 8-10 cm in de hete olie en knip ze af met een schaar.
Bak de churros in 3-4 minuten goudbruin en krokant. Draai ze halverwege om.
Laat de churros uitlekken op keukenpapier en rol ze direct door de kaneelsuiker.
3. Chocoladedip maken:
Breek de pure chocolade in kleine stukjes en doe ze in een kom.
Verwarm de slagroom in een steelpannetje tot het net kookt.
Giet de hete slagroom over de chocolade en roer tot een gladde, glanzende chocoladesaus. Voeg eventueel honing toe voor wat extra zoetheid.
Serveren:
Serveer de warme churros direct met de chocoladedip in een schaaltje.
Dip, geniet, en probeer niet alles in één keer op te eten!
Facebook
Threads
WhatsApp
Email