Citroen-Ricotta Taart

Citroen-Ricotta Taart

Ingrediënten voor 8-10 personen:

Voor de taart:
  • 250 g ricotta (uitgelekt)
  • 200 g suiker
  • 120 g ongezouten boter (op kamertemperatuur)
  • 3 eieren
  • 200 g bloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1/2 theelepel zout
  • 2 citroenen (sap en geraspte schil)
  • 1 theelepel vanille-extract
Voor de garnering:
  • Poedersuiker
  • Schijfjes citroen
  • Verse muntblaadjes

Bereidingswijze

1. De oven voorverwarmen en de bakvorm voorbereiden:

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Vet een ronde bakvorm (ongeveer 22 cm) in en bekleed de bodem met bakpapier.

2. Het beslag maken:

  1. Klop de boter en suiker in een grote kom licht en luchtig met een mixer.
  2. Voeg de ricotta toe en klop goed door tot een glad mengsel.
  3. Voeg één voor één de eieren toe, terwijl je blijft mixen.
  4. Meng de citroenrasp, het citroensap en vanille-extract erdoor.
  5. Zeef de bloem, bakpoeder en het zout boven het mengsel en spatel dit voorzichtig door het beslag tot alles goed is opgenomen.

3. De taart bakken:

  1. Giet het beslag in de voorbereide bakvorm en strijk de bovenkant glad.
  2. Bak de taart 40-45 minuten in de voorverwarmde oven, of tot een prikker er schoon uitkomt.
  3. Laat de taart 10 minuten afkoelen in de vorm, haal hem dan uit de vorm en laat volledig afkoelen op een rooster.

4. De taart afwerken:

  1. Bestuif de afgekoelde taart met een laagje poedersuiker.
  2. Garneer met schijfjes citroen en verse muntblaadjes voor een frisse uitstraling.

5. Serveren:

  • Snijd de taart in mooie punten en serveer als dessert of bij een kop thee of koffie.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email
image_print