Ga naar de inhoud
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Citroen-Ricotta Taart
Ingrediënten voor 8-10 personen:
Voor de taart:
250 g
ricotta (uitgelekt)
200 g
suiker
120 g
ongezouten boter (op kamertemperatuur)
3 eieren
200 g
bloem
1 theelepel
bakpoeder
1/2 theelepel
zout
2 citroenen
(sap en geraspte schil)
1 theelepel
vanille-extract
Voor de garnering:
Poedersuiker
Schijfjes citroen
Verse muntblaadjes
Bereidingswijze
1. De oven voorverwarmen en de bakvorm voorbereiden:
Verwarm de oven voor op
180°C
.
Vet een ronde bakvorm (ongeveer
22 cm
) in en bekleed de bodem met bakpapier.
2. Het beslag maken:
Klop de boter en suiker in een grote kom licht en luchtig met een mixer.
Voeg de ricotta toe en klop goed door tot een glad mengsel.
Voeg één voor één de eieren toe, terwijl je blijft mixen.
Meng de citroenrasp, het citroensap en vanille-extract erdoor.
Zeef de bloem, bakpoeder en het zout boven het mengsel en spatel dit voorzichtig door het beslag tot alles goed is opgenomen.
3. De taart bakken:
Giet het beslag in de voorbereide bakvorm en strijk de bovenkant glad.
Bak de taart
40-45 minuten
in de voorverwarmde oven, of tot een prikker er schoon uitkomt.
Laat de taart
10 minuten
afkoelen in de vorm, haal hem dan uit de vorm en laat volledig afkoelen op een rooster.
4. De taart afwerken:
Bestuif de afgekoelde taart met een laagje poedersuiker.
Garneer met schijfjes citroen en verse muntblaadjes voor een frisse uitstraling.
5. Serveren:
Snijd de taart in mooie punten en serveer als dessert of bij een kop thee of koffie.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email