Vet een ronde ovenschaal of taartvorm in met een beetje boter en bestuif licht met bloem om aanbakken te voorkomen.
Verdeel de ontpitte kersen gelijkmatig over de bodem van de ovenschaal.
2. Het beslag maken:
Klop in een grote kom de eieren los met de suiker en een snufje zout.
Voeg de bloem beetje bij beetje toe en roer tot er geen klontjes meer zijn.
Schenk de melk, slagroom en vanille-extract erbij en meng tot een glad en dun beslag.
3. De clafoutis bakken:
Giet het beslag gelijkmatig over de kersen in de ovenschaal.
Zet de schaal in de voorverwarmde oven en bak de clafoutis 35-40 minuten tot hij goudbruin en gerezen is. De bovenkant moet stevig zijn, maar het midden nog een beetje zacht.
4. Serveren:
Haal de clafoutis uit de oven en laat hem 5-10 minuten afkoelen.
Bestrooi royaal met poedersuiker en serveer lauwwarm of op kamertemperatuur.