4 dunne kalfsoesters (of kipfilets of varkensfilets)
4 plakjes ham (bijv. gekookte ham)
4 plakjes kaas (bijv. Emmentaler of Gruyère)
1 ei, losgeklopt
100 g bloem
100 g paneermeel
1 theelepel paprikapoeder
Zout en peper, naar smaak
2-3 eetlepels boter of olie, om te bakken
Bereidingswijze:
Voorbereiding van het vlees
Als je kipfilets gebruikt, snijd ze dan horizontaal doormidden, maar niet helemaal door, zodat je ze kunt openklappen als een boek. Kalfsoesters of varkensfilets kun je platkloppen met een vleeshamer tot een dikte van ongeveer 1 cm.
Vullen
Leg op elke plak vlees een plak ham en een plak kaas. Vouw het vlees dubbel en druk de randen stevig aan, eventueel met behulp van een paar tandenstokers om de vulling binnen te houden.
Paneren
Strooi bloem op een bord en meng het met paprikapoeder, zout en peper.
Klop het ei los in een diep bord.
Doe het paneermeel in een ander bord.
Haal de gevulde vleesplakken eerst door de bloem, vervolgens door het ei, en tot slot door het paneermeel. Zorg ervoor dat het vlees volledig bedekt is.
Bakken
Verhit de boter of olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur.
Bak de cordon bleus ongeveer 4-5 minuten per kant, tot ze goudbruin en krokant zijn en de kaas van binnen gesmolten is.
Serveren
Leg de cordon bleus op een bord en verwijder eventuele tandenstokers. Serveer direct.