Courgette Fritters Met Yoghurtdip

Courgette Fritters

Ingrediƫnten voor 4 personen:

fritters:

  • Courgette (2 middelgrote, geraspt)
  • Bloem (100 gram)
  • Ei (1, licht geklopt)
  • Parmezaanse kaas (50 gram, geraspt)
  • Verse kruiden zoals peterselie, dille of bieslook (fijngehakt)
  • Knoflook (1 teentje, fijngehakt)
  • Zout en peper (naar smaak)
  • Olijfolie of zonnebloemolie (voor het bakken)

Yoghurtdip:

  • Griekse yoghurt (200 gram)
  • Citroensap (1 eetlepel)
  • Komijnpoeder (1 theelepel)
  • Verse munt of dille (fijngehakt)
  • Zout en peper (naar smaak)

Bereidingswijze:

  • Bereid de courgette voor: Rasp de courgettes grof en doe ze in een vergiet. Bestrooi met wat zout en laat het 10-15 minuten staan om het overtollige vocht eruit te trekken. Druk daarna zoveel mogelijk vocht uit met je handen of een schone theedoek.
  • Maak het frittermengsel: Meng in een kom de uitgelekte courgette, bloem, ei, Parmezaanse kaas, fijngehakte kruiden, knoflook, zout en peper. Roer goed door totdat alles goed gemengd is.
  • Bakken: Verhit een beetje olie in een koekenpan op middelhoog vuur. Schep het courgettemengsel in kleine hoopjes in de pan en druk ze licht aan om platte fritters te vormen. Bak ze 2-3 minuten per kant, totdat ze goudbruin en knapperig zijn.
  • Maak de yoghurtdip: Meng de Griekse yoghurt met het citroensap, komijn, kruiden, zout en peper. Roer goed door.
  • Serveer: Serveer de courgette fritters warm, met de yoghurtdip ernaast.
Dit voorgerecht is perfect als lichte, knapperige snack met een verfrissende dip. Wil je een afbeelding van deze fritters zien?
Facebook
Threads
WhatsApp
Email
image_print