Courgette-Parmezaansoep

Courgette-Parmezaansoep

Ingrediƫnten voor 4 personen:

  • 2 middelgrote courgettes, in plakjes gesneden
  • 1 middelgrote ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 750 ml groentebouillon
  • 150 ml room (of plantaardige room)
  • 50 g geraspte Parmezaanse kaas (plus extra voor garnering)
  • 1 eetlepel olijfolie
  • Zout en peper naar smaak
  • Garnering:
    • Geroosterde pijnboompitten
    • Verse basilicum of peterselie
    • Een scheutje olijfolie

Bereiding:

  1. Aromatische basis maken:
    • Verhit de olijfolie in een grote soeppan op middelhoog vuur.
    • Fruit de ui en knoflook tot ze zacht en geurig zijn (ongeveer 3 minuten).
  2. Courgette toevoegen:
    • Voeg de courgetteplakjes toe en bak ze 5 minuten mee tot ze licht beginnen te kleuren.
  3. Bouillon toevoegen:
    • Giet de groentebouillon in de pan en breng aan de kook.
    • Laat 15-20 minuten zachtjes koken totdat de courgette volledig zacht is.
  4. Pureren en Parmezaanse kaas toevoegen:
    • Gebruik een staafmixer of blender om de soep tot een gladde massa te pureren.
    • Roer de room en de geraspte Parmezaanse kaas door de soep tot deze volledig is opgelost.
    • Breng op smaak met zout en peper.
  5. Serveren:
    • Schep de soep in kommen en garneer met geroosterde pijnboompitten, verse basilicum, en een scheutje olijfolie.
    • Bestrooi met extra Parmezaanse kaas voor een extra hartige touch.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email
image_print