Ga naar de inhoud
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Courgette-Parmezaansoep
Ingrediƫnten voor 4 personen:
2 middelgrote courgettes, in plakjes gesneden
1 middelgrote ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, fijngehakt
750 ml groentebouillon
150 ml room (of plantaardige room)
50 g geraspte Parmezaanse kaas (plus extra voor garnering)
1 eetlepel olijfolie
Zout en peper naar smaak
Garnering:
Geroosterde pijnboompitten
Verse basilicum of peterselie
Een scheutje olijfolie
Bereiding:
Aromatische basis maken:
Verhit de olijfolie in een grote soeppan op middelhoog vuur.
Fruit de ui en knoflook tot ze zacht en geurig zijn (ongeveer 3 minuten).
Courgette toevoegen:
Voeg de courgetteplakjes toe en bak ze 5 minuten mee tot ze licht beginnen te kleuren.
Bouillon toevoegen:
Giet de groentebouillon in de pan en breng aan de kook.
Laat 15-20 minuten zachtjes koken totdat de courgette volledig zacht is.
Pureren en Parmezaanse kaas toevoegen:
Gebruik een staafmixer of blender om de soep tot een gladde massa te pureren.
Roer de room en de geraspte Parmezaanse kaas door de soep tot deze volledig is opgelost.
Breng op smaak met zout en peper.
Serveren:
Schep de soep in kommen en garneer met geroosterde pijnboompitten, verse basilicum, en een scheutje olijfolie.
Bestrooi met extra Parmezaanse kaas voor een extra hartige touch.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email