Dulce de Leche Cheesecake

Dulce de Leche Cheesecake

Ingrediënten voor 8-10 personen:

Voor de bodem:
  • 200 g digestive koekjes of speculaas
  • 100 g ongezouten boter (gesmolten)
Voor de cheesecakevulling:
  • 500 g roomkaas (op kamertemperatuur)
  • 200 g dulce de leche (plus extra voor decoratie)
  • 2 eieren
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 150 ml zure room
Voor de topping:
  • Extra dulce de leche (voor het druppelen)
  • Een snufje zeezout (optioneel)
  • Slagroom (voor garnering)

Bereidingswijze

1. De bodem maken:

  1. Verwarm de oven voor op 160°C en bekleed een springvorm (20-22 cm) met bakpapier.
  2. Maal de koekjes fijn in een keukenmachine of verkruimel ze met een deegroller.
  3. Meng de koekkruimels met de gesmolten boter tot een nat, zanderig mengsel.
  4. Druk het mengsel stevig aan op de bodem van de springvorm en bak de bodem 8-10 minuten. Laat kort afkoelen.

2. De cheesecakevulling bereiden:

  1. Klop de roomkaas in een grote kom met een mixer tot een gladde massa.
  2. Voeg de dulce de leche toe en mix tot het goed gemengd is.
  3. Voeg één voor één de eieren toe, mix goed na elk ei, maar klop niet te lang.
  4. Meng de zure room en het vanille-extract erdoor tot alles mooi glad is.

3. De cheesecake bakken:

  1. Giet de vulling over de afgekoelde bodem en strijk glad met een spatel.
  2. Plaats de springvorm in de oven en bak de cheesecake 45-50 minuten. De randen moeten stevig zijn, maar het midden mag nog lichtjes wiebelen.
  3. Zet de oven uit, open de deur op een kier en laat de cheesecake 1 uur in de oven afkoelen.
  4. Laat de cheesecake volledig afkoelen en zet hem daarna minimaal 4 uur (of een hele nacht) in de koelkast.

4. De cheesecake afwerken:

  1. Verwarm een beetje dulce de leche kort in de magnetron zodat het vloeibaarder wordt.
  2. Druppel de dulce de leche over de bovenkant van de cheesecake.
  3. Garneer met toefjes slagroom en een klein snufje zeezout voor een mooie finishing touch.

5. Serveren:

  • Snijd de cheesecake in mooie punten en serveer gekoeld. Combineer eventueel met een kop koffie of thee voor de ultieme smaakbeleving.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email
image_print