3 zakjes Earl Grey thee (of 3 el losse thee in een thee-ei)
2 gelatineblaadjes of 1,5 tl agar-agar (voor een vegetarische versie)
Voor de Sinaasappel-Basilicum Gelée:
200 ml sinaasappelsap (versgeperst)
1 el suiker (meer naar smaak)
5-6 verse basilicumblaadjes
1 gelatineblaadje of 1 tl agar-agar
Voor de Garnering:
Versgeraspte sinaasappelschil
Basilicumblaadjes
Bereidingswijze
Earl Grey Pudding Maken
Week de gelatineblaadjes in koud water (indien agar-agar, sla deze stap over).
Verwarm de melk en slagroom in een steelpan op middelhoog vuur. Voeg de suiker en thee toe. Laat het 5-7 minuten trekken, zonder te koken.
Haal de thee eruit en voeg de uitgeknepen gelatine toe (of agar-agar volgens verpakking). Roer tot volledig opgelost.
Giet het mengsel in glazen of vormpjes en laat minimaal 4 uur opstijven in de koelkast.
Sinaasappel-Basilicum Gelée Maken
Week het gelatineblaadje in koud water (of gebruik agar-agar volgens verpakking).
Verwarm het sinaasappelsap en suiker in een steelpan op laag vuur. Voeg de basilicumblaadjes toe en laat 5 minuten trekken. Haal de blaadjes eruit.
Voeg de gelatine toe (of agar-agar) en roer tot opgelost. Laat iets afkoelen en giet voorzichtig over de opgestijfde pudding. Laat nog 2 uur opstijven in de koelkast.
Serveren
Garneer de pudding met een vleugje geraspte sinaasappelschil en een klein basilicumblaadje. Serveer koud.