Earl Grey Pudding met Sinaasappel-Basilicum Gelée

Earl Grey Pudding met Sinaasappel-Basilicum Gelée

Ingrediënten voor 4 personen:

Voor de Earl Grey Pudding:
  • 400 ml volle melk
  • 100 ml slagroom
  • 3 el suiker
  • 3 zakjes Earl Grey thee (of 3 el losse thee in een thee-ei)
  • 2 gelatineblaadjes of 1,5 tl agar-agar (voor een vegetarische versie)
Voor de Sinaasappel-Basilicum Gelée:
  • 200 ml sinaasappelsap (versgeperst)
  • 1 el suiker (meer naar smaak)
  • 5-6 verse basilicumblaadjes
  • 1 gelatineblaadje of 1 tl agar-agar
Voor de Garnering:
  • Versgeraspte sinaasappelschil
  • Basilicumblaadjes

Bereidingswijze

  1. Earl Grey Pudding Maken
    • Week de gelatineblaadjes in koud water (indien agar-agar, sla deze stap over).
    • Verwarm de melk en slagroom in een steelpan op middelhoog vuur. Voeg de suiker en thee toe. Laat het 5-7 minuten trekken, zonder te koken.
    • Haal de thee eruit en voeg de uitgeknepen gelatine toe (of agar-agar volgens verpakking). Roer tot volledig opgelost.
    • Giet het mengsel in glazen of vormpjes en laat minimaal 4 uur opstijven in de koelkast.
  2. Sinaasappel-Basilicum Gelée Maken
    • Week het gelatineblaadje in koud water (of gebruik agar-agar volgens verpakking).
    • Verwarm het sinaasappelsap en suiker in een steelpan op laag vuur. Voeg de basilicumblaadjes toe en laat 5 minuten trekken. Haal de blaadjes eruit.
    • Voeg de gelatine toe (of agar-agar) en roer tot opgelost. Laat iets afkoelen en giet voorzichtig over de opgestijfde pudding. Laat nog 2 uur opstijven in de koelkast.
  3. Serveren
    • Garneer de pudding met een vleugje geraspte sinaasappelschil en een klein basilicumblaadje. Serveer koud.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email
image_print