Ga naar de inhoud
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Éclairs
Ingrediënten voor 8-10 stuks:
Voor het soezendeeg (chouxdeeg):
125 ml
water
125 ml
melk
100 g
ongezouten boter
1 theelepel
suiker
Snufje zout
150 g
bloem
4 eieren
Voor de vanillebanketbakkersroom:
500 ml
melk
4 eidooiers
100 g
suiker
50 g
maizena
1 vanillestokje (of 1 theelepel vanille-extract)
Voor de chocoladetopping:
150 g
pure chocolade
100 ml
slagroom
1 eetlepel
honing (optioneel)
Bereidingswijze:
1. Het soezendeeg maken:
Verwarm de oven voor op
200°C
.
Breng in een steelpan het water, de melk, boter, suiker en zout aan de kook.
Haal de pan van het vuur en voeg in één keer de bloem toe. Roer krachtig met een houten lepel tot het deeg een bal vormt en loskomt van de pan.
Zet de pan terug op laag vuur en blijf roeren gedurende
2 minuten
om het deeg te drogen.
Doe het deeg in een kom en voeg één voor één de eieren toe. Meng goed na elk ei tot het deeg glad en glanzend is.
Vul een spuitzak met het deeg en spuit op een bakplaat (met bakpapier) lange, gelijkmatige stroken van ongeveer
10 cm
.
Bak de éclairs
20-25 minuten
tot ze goudbruin en luchtig zijn. Laat ze volledig afkoelen.
2. De vanillebanketbakkersroom maken:
Snijd het vanillestokje open en schraap de zaadjes eruit. Voeg dit toe aan de melk en breng de melk aan de kook.
Klop in een kom de eidooiers met suiker en maizena tot een glad mengsel.
Giet de helft van de warme melk al roerend bij het eimengsel. Giet alles terug in de pan.
Verwarm het mengsel al roerend tot het dik wordt. Haal het van het vuur en laat afkoelen. Dek af met folie om velvorming te voorkomen.
3. De éclairs vullen:
Maak in de onderkant van de afgekoelde éclairs drie kleine gaatjes.
Vul een spuitzak met de vanillebanketbakkersroom en spuit de room via de gaatjes in de éclairs.
4. De chocoladetopping:
Verhit de slagroom tot net tegen de kook aan.
Giet de hete room over de fijngehakte chocolade en roer tot een gladde, glanzende saus. Voeg eventueel honing toe voor extra glans.
Doop de bovenkant van elke eclair in de chocolade en laat de topping kort opstijven.
Serveren:
Plaats de éclairs op een mooi bord en serveer ze bij kamertemperatuur.
Optioneel: Garneer met een klein beetje poedersuiker of eetbare gouden decoratie voor een luxe look.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email