Ga naar de inhoud
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Eendenborstrolletjes met Vijgen en Parmezaan
Ingrediënten voor 4 personen:
Voor de eendenborstrolletjes:
200 g gerookte eendenborst, dun gesneden
4 verse vijgen, in partjes gesneden
50 g Parmezaanse kaas, geschaafd
Voor de balsamico-reductie:
100 ml balsamicoazijn
1 el honing
Voor serveren:
Verse kruiden (zoals basilicum of peterselie)
Zout en peper naar smaak
Bereidingswijze:
Balsamico-reductie maken:
Doe de balsamicoazijn en honing in een kleine pan.
Breng aan de kook en laat op laag vuur inkoken tot het mengsel stroperig is. Laat afkoelen.
Eendenborstrolletjes samenstellen:
Leg een plakje gerookte eendenborst op een werkvlak.
Plaats een partje vijg aan één uiteinde en bestrooi met een beetje Parmezaanse kaas.
Rol het plakje eendenborst strak op rond de vijg.
Bord opmaken:
Leg de rolletjes netjes op een bord.
Besprenkel met de balsamico-reductie en garneer met verse kruiden.
Voeg eventueel wat extra geschaafde Parmezaanse kaas toe als afwerking.
Serveren:
Serveer direct en geniet van de perfecte balans tussen zoet, hartig en umami.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email