Eendenborstsalade met sinaasappel en een honingdressing

Eendenborstsalade met sinaasappel en een honingdressing

Ingrediënten voor 4 personen:

Voor de salade:
  • 2 eendenborstfilets (ongeveer 400-500 g)
  • 100 g gemengde sla (veld- en rucola is een aanrader)
  • 2 sinaasappels, in partjes
  • 50 g pecannoten, licht geroosterd
  • 50 g granaatappelpitjes (optioneel)
  • 1 eetlepel olijfolie (voor het bakken)
Voor de honingdressing:
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel witte balsamicoazijn (of appelazijn)
  • 1 eetlepel honing
  • 1 theelepel Dijonmosterd
  • Zout en peper, naar smaak

Bereidingswijze:

  1. Eendenborst bereiden
    • Verwarm de oven voor op 180°C.
    • Kerf de vetkant van de eendenborstfilets kruislings in, zonder door het vlees heen te snijden. Bestrooi beide kanten met zout en peper.
    • Verhit een koekenpan zonder olie op middelhoog vuur en bak de eendenborst op de vetkant ongeveer 5-6 minuten, tot het vet goudbruin en krokant is.
    • Draai om en bak nog 2 minuten op de vleeskant.
    • Plaats de eendenborst in een ovenschaal en laat in de oven 6-8 minuten doorgaren voor rosé vlees. Laat 5 minuten rusten voordat je het in dunne plakjes snijdt.
  2. Honingdressing maken
    • Klop in een kommetje de olijfolie, witte balsamicoazijn, honing, Dijonmosterd, zout en peper tot een gladde dressing.
  3. Salade samenstellen
    • Verdeel de gemengde sla over vier borden.
    • Voeg de sinaasappelpartjes, geroosterde pecannoten en eventueel de granaatappelpitjes toe.
    • Leg de dunne plakjes eendenborst op de salade.
  4. Afwerken
    • Besprenkel de salade met de honingdressing en serveer direct.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email
image_print