Eendenborstsalade met sinaasappel en een honingdressing
Ingrediënten voor 4 personen:
Voor de salade:
2 eendenborstfilets (ongeveer 400-500 g)
100 g gemengde sla (veld- en rucola is een aanrader)
2 sinaasappels, in partjes
50 g pecannoten, licht geroosterd
50 g granaatappelpitjes (optioneel)
1 eetlepel olijfolie (voor het bakken)
Voor de honingdressing:
3 eetlepels olijfolie
1 eetlepel witte balsamicoazijn (of appelazijn)
1 eetlepel honing
1 theelepel Dijonmosterd
Zout en peper, naar smaak
Bereidingswijze:
Eendenborst bereiden
Verwarm de oven voor op 180°C.
Kerf de vetkant van de eendenborstfilets kruislings in, zonder door het vlees heen te snijden. Bestrooi beide kanten met zout en peper.
Verhit een koekenpan zonder olie op middelhoog vuur en bak de eendenborst op de vetkant ongeveer 5-6 minuten, tot het vet goudbruin en krokant is.
Draai om en bak nog 2 minuten op de vleeskant.
Plaats de eendenborst in een ovenschaal en laat in de oven 6-8 minuten doorgaren voor rosé vlees. Laat 5 minuten rusten voordat je het in dunne plakjes snijdt.
Honingdressing maken
Klop in een kommetje de olijfolie, witte balsamicoazijn, honing, Dijonmosterd, zout en peper tot een gladde dressing.
Salade samenstellen
Verdeel de gemengde sla over vier borden.
Voeg de sinaasappelpartjes, geroosterde pecannoten en eventueel de granaatappelpitjes toe.
Leg de dunne plakjes eendenborst op de salade.
Afwerken
Besprenkel de salade met de honingdressing en serveer direct.