Ga naar de inhoud
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Eendenleverpaté met Appelchutney
Ingrediënten voor 12 stuks:
Voor de paté:
100 g eendenleverpaté (kant-en-klaar of zelfgemaakt)
12 dunne plakjes baguette of kleine crackers
Voor de appelchutney:
1 grote appel (bijvoorbeeld Granny Smith), in kleine blokjes
1 eetlepel boter
1 eetlepel suiker
1 eetlepel witte wijnazijn
1 snufje kaneel
1 snufje zout
Voor garnering:
Fijngehakte walnoten of pistachenoten (optioneel)
Blaadjes microgroenten of peterselie
Bereidingswijze
1.
Appelchutney maken
Smelt de boter in een kleine pan op middelhoog vuur.
Voeg de appelblokjes, suiker, azijn, kaneel en een snufje zout toe.
Laat 10-15 minuten zachtjes koken, tot de appel zacht is en een licht stroperige consistentie heeft. Laat afkoelen tot kamertemperatuur.
2.
Toastjes voorbereiden
Rooster de plakjes baguette kort in een oven of broodrooster tot ze licht knapperig zijn. Laat afkoelen.
3.
Samenstellen
Smeer een laagje eendenleverpaté op elk toastje of cracker.
Lepel een kleine hoeveelheid appelchutney bovenop de paté.
4.
Garneren
Garneer met een beetje fijngehakte walnoten of pistachenoten voor extra crunch.
Voeg een blaadje microgroenten of peterselie toe voor een frisse uitstraling.
5.
Serveren
Schik de toastjes op een mooie serveerschaal en serveer direct.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email