Eendenleverpaté met Appelchutney

Eendenleverpaté met Appelchutney

Ingrediënten voor 12 stuks:

Voor de paté:

  • 100 g eendenleverpaté (kant-en-klaar of zelfgemaakt)
  • 12 dunne plakjes baguette of kleine crackers

Voor de appelchutney:

  • 1 grote appel (bijvoorbeeld Granny Smith), in kleine blokjes
  • 1 eetlepel boter
  • 1 eetlepel suiker
  • 1 eetlepel witte wijnazijn
  • 1 snufje kaneel
  • 1 snufje zout

Voor garnering:

  • Fijngehakte walnoten of pistachenoten (optioneel)
  • Blaadjes microgroenten of peterselie

Bereidingswijze

1. Appelchutney maken

  1. Smelt de boter in een kleine pan op middelhoog vuur.
  2. Voeg de appelblokjes, suiker, azijn, kaneel en een snufje zout toe.
  3. Laat 10-15 minuten zachtjes koken, tot de appel zacht is en een licht stroperige consistentie heeft. Laat afkoelen tot kamertemperatuur.

2. Toastjes voorbereiden

  1. Rooster de plakjes baguette kort in een oven of broodrooster tot ze licht knapperig zijn. Laat afkoelen.

3. Samenstellen

  1. Smeer een laagje eendenleverpaté op elk toastje of cracker.
  2. Lepel een kleine hoeveelheid appelchutney bovenop de paté.

4. Garneren

  • Garneer met een beetje fijngehakte walnoten of pistachenoten voor extra crunch.
  • Voeg een blaadje microgroenten of peterselie toe voor een frisse uitstraling.

5. Serveren

  • Schik de toastjes op een mooie serveerschaal en serveer direct.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email
image_print