Egusi Soep

Egusi Soep

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 1 kop egusi (gemalen meloenzaad) (verkrijgbaar in Afrikaanse winkels)
  • 500 g spinazie, amarantbladeren of andere groene bladgroenten
  • 500 g kip, rundvlees of vis (optioneel voor een vegetarische versie)
  • 2 koppen kippen- of groentebouillon
  • 1 ui, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 rode paprika, fijngehakt
  • 2 tomaten, gepureerd
  • 2 eetlepels palmolie (of plantaardige olie)
  • 1 eetlepel gemalen rode peper of chilipoeder (of naar smaak)
  • 1 theelepel gemalen paprika
  • Zout en peper naar smaak
  • Garnering:
    • Verse koriander of peterselie

Bereiding:

  1. Proteïne bereiden (optioneel):
    • Kook het vlees, de kip of vis in licht gezouten water tot het gaar is. Bewaar het kookvocht voor later.
  2. Egusi-pasta maken:
    • Meng het gemalen egusi met een klein beetje water tot een dikke pasta. Zet apart.
  3. Basis maken:
    • Verhit de palmolie in een grote pan op middelhoog vuur.
    • Voeg de ui, knoflook en rode paprika toe en bak tot ze zacht zijn (ongeveer 5 minuten).
  4. Specerijen en tomaten toevoegen:
    • Voeg de gemalen rode peper, paprika en gepureerde tomaten toe. Bak 3-5 minuten, zodat de smaken goed samenkomen.
  5. Egusi-pasta toevoegen:
    • Voeg de egusi-pasta lepelsgewijs toe aan de pan en roer goed. Laat dit 5-7 minuten koken zodat het meloenzaad kan garen.
  6. Bouillon en groenten toevoegen:
    • Voeg de bouillon en groenten toe aan de pan, samen met het voorgekookte vlees of vis (indien gebruikt).
    • Laat de soep 10-15 minuten sudderen, zodat alle smaken goed samenkomen. Roer af en toe door.
  7. Afwerken:
    • Breng de soep op smaak met zout en peper.
  8. Serveren:
    • Schep de soep in diepe kommen en garneer met verse koriander of peterselie. Serveer met fufu, yam of rijst.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email
image_print