Ga naar de inhoud
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Egusi Soep
Ingrediënten voor 4 personen:
1 kop
egusi (gemalen meloenzaad)
(verkrijgbaar in Afrikaanse winkels)
500 g spinazie, amarantbladeren of andere groene bladgroenten
500 g kip, rundvlees of vis (optioneel voor een vegetarische versie)
2 koppen kippen- of groentebouillon
1 ui, fijngehakt
2 teentjes knoflook, fijngehakt
1 rode paprika, fijngehakt
2 tomaten, gepureerd
2 eetlepels palmolie (of plantaardige olie)
1 eetlepel gemalen rode peper of chilipoeder (of naar smaak)
1 theelepel gemalen paprika
Zout en peper naar smaak
Garnering:
Verse koriander of peterselie
Bereiding:
Proteïne bereiden (optioneel):
Kook het vlees, de kip of vis in licht gezouten water tot het gaar is. Bewaar het kookvocht voor later.
Egusi-pasta maken:
Meng het gemalen egusi met een klein beetje water tot een dikke pasta. Zet apart.
Basis maken:
Verhit de palmolie in een grote pan op middelhoog vuur.
Voeg de ui, knoflook en rode paprika toe en bak tot ze zacht zijn (ongeveer 5 minuten).
Specerijen en tomaten toevoegen:
Voeg de gemalen rode peper, paprika en gepureerde tomaten toe. Bak 3-5 minuten, zodat de smaken goed samenkomen.
Egusi-pasta toevoegen:
Voeg de egusi-pasta lepelsgewijs toe aan de pan en roer goed. Laat dit 5-7 minuten koken zodat het meloenzaad kan garen.
Bouillon en groenten toevoegen:
Voeg de bouillon en groenten toe aan de pan, samen met het voorgekookte vlees of vis (indien gebruikt).
Laat de soep 10-15 minuten sudderen, zodat alle smaken goed samenkomen. Roer af en toe door.
Afwerken:
Breng de soep op smaak met zout en peper.
Serveren:
Schep de soep in diepe kommen en garneer met verse koriander of peterselie. Serveer met fufu, yam of rijst.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email