Ga naar de inhoud
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Fazant op Klassieke Wijze
Ingrediënten voor 4 personen:
Voor de fazant:
2 fazanten (ca. 1 kg elk, schoongemaakt)
2 el olijfolie
2 el boter
2 takjes tijm
1 takje rozemarijn
2 teentjes knoflook, gekneusd
Zout en versgemalen peper
Voor de rode wijnsaus:
1 sjalot, fijngehakt
200 ml rode wijn
200 ml wildfond
1 el tomatenpuree
1 takje tijm
1 laurierblad
1 el boter (om de saus te binden)
Bijgerechten:
800 g geroosterde aardappelen
400 g gestoofde rode kool (met appel)
Bereidingswijze:
Voorbereiding:
Verwarm de oven voor op 180°C.
Dep de fazanten droog en wrijf ze in met zout, peper en een beetje olijfolie.
Fazant bakken:
Verhit boter en olijfolie in een grote ovenbestendige braadpan.
Braad de fazanten rondom goudbruin.
Voeg tijm, rozemarijn en knoflook toe aan de pan.
Zet de braadpan in de oven en bak de fazanten 30-40 minuten. Bedruip regelmatig met het braadvet.
Rode wijnsaus maken:
Haal de fazanten uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie.
Fruit de sjalot in het achtergebleven vet tot glazig.
Voeg tomatenpuree toe en bak kort mee.
Blus af met rode wijn en voeg de wildfond, tijm en laurierblad toe.
Laat de saus zachtjes inkoken tot deze iets is ingedikt.
Zeef de saus en monteer met een klontje boter voor een gladde textuur.
Bijgerechten klaarmaken:
Rooster de aardappelen in de oven met olijfolie, zout en peper gedurende 25 minuten op 200°C.
Verwarm de rode kool met appel in een pan en breng op smaak met een beetje suiker en azijn.
Serveren:
Snijd de fazanten in mooie stukken en leg op warme borden.
Lepel de rode wijnsaus over het vlees.
Serveer met geroosterde aardappelen en gestoofde rode kool.
Garneer met een takje tijm voor een elegante presentatie.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email