Kook de pasta: Breng een grote pan water met zout aan de kook en kook de fettuccine volgens de instructies op de verpakking tot ze al dente is. Giet af, maar bewaar een kopje van het kookwater.
Smelt de boter: Smelt de boter in een grote koekenpan op laag vuur en voeg de knoflook toe. Bak de knoflook 1-2 minuten tot hij zacht is maar niet bruin.
Voeg slagroom en Parmezaanse kaas toe: Voeg de slagroom toe aan de pan en verwarm het voorzichtig. Roer vervolgens de geraspte Parmezaanse kaas erdoorheen tot deze smelt en de saus mooi glad is.
Meng de pasta met de saus: Voeg de gekookte fettuccine toe aan de pan met de saus. Roer goed door, zodat de pasta volledig bedekt is met de romige saus. Voeg eventueel wat van het bewaarde kookwater toe om de saus dunner te maken als dat nodig is.
Breng op smaak: Breng de pasta op smaak met zout en peper en meng nog eens goed door.
Serveren: Serveer de Fettuccine Alfredo warm, gegarneerd met extra Parmezaanse kaas en verse peterselie.