Ga naar de inhoud
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Fish & Chips
Ingrediënten voor 4 personen:
Voor de vis:
4 stevige witvisfilets (zoals kabeljauw of koolvis)
200 g bloem
1 tl bakpoeder
1 tl zout
250 ml koud bier (bij voorkeur pils)
Olie om te frituren
Extra bloem om de vis te bestuiven
Voor de frieten:
800 g aardappelen (bijvoorbeeld Agria)
Olie om te frituren
Zout naar smaak
Voor de tartaarsaus:
150 g mayonaise
1 el kappertjes, fijngehakt
1 el augurk, fijngehakt
1 el verse peterselie, fijngehakt
1 tl citroensap
Zout en peper naar smaak
Voor garnering:
Partjes citroen
Verse peterselie
Bereidingswijze:
Frieten voorbereiden:
Schil de aardappelen en snijd ze in dikke frieten.
Spoel de frieten af en dep ze goed droog met een schone doek.
Verhit olie in een frituurpan tot 160°C. Bak de frieten in porties 5-7 minuten tot ze zacht, maar niet bruin zijn. Laat uitlekken op keukenpapier.
Bierbeslag maken:
Meng bloem, bakpoeder en zout in een kom.
Voeg het koude bier langzaam toe terwijl je roert, tot een glad beslag ontstaat.
Vis bereiden:
Dep de visfilets droog met keukenpapier en bestuif ze licht met bloem.
Doop de filets in het bierbeslag zodat ze volledig bedekt zijn.
Verhit olie in een frituurpan tot 180°C en frituur de visfilets 4-5 minuten tot ze goudbruin en knapperig zijn. Laat uitlekken op keukenpapier.
Frieten afbakken:
Verhoog de frituurtemperatuur tot 190°C en bak de frieten in porties goudbruin en krokant. Bestrooi met zout.
Tartaarsaus maken:
Meng alle ingrediënten in een kom en breng op smaak met zout en peper.
Serveren:
Leg de vis en frieten op een bord.
Serveer met tartaarsaus, een partje citroen en garneer met verse peterselie.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email