Verwarm de oven voor op 120°C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Klop 2 eiwitten tot zachte pieken. Voeg geleidelijk 100 g fijne kristalsuiker toe en klop tot stijve, glanzende pieken.
Lepel of spuit kleine hoopjes op de bakplaat en bak de meringue 1 uur. Laat volledig afkoelen.
2. Slagroom kloppen
Klop de slagroom samen met de poedersuiker en vanille-extract tot zachte pieken.
3. Frambozen bereiden
Houd een handjevol frambozen apart voor garnering. Prak de rest lichtjes met een vork, zodat ze een beetje sap afgeven maar nog structuur behouden.
4. Samenstellen
Breek de meringue in grove stukken.
Meng voorzichtig de slagroom, de geprakte frambozen en de meringue in een kom. Zorg ervoor dat de texturen zichtbaar blijven; het hoeft niet volledig gemengd te zijn.
5. Serveren
Verdeel het mengsel over individuele glazen of schaaltjes.
Garneer met de hele frambozen en eventueel een blaadje munt voor een frisse toets.