Frambozen Eton Mess

Frambozen Eton Mess

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 100 g meringue (zelfgemaakt of kant-en-klaar)
  • 300 ml slagroom
  • 2 eetlepels poedersuiker
  • 250 g verse frambozen
  • 1 theelepel vanille-extract
  • Optioneel: muntblaadjes voor garnering

Bereidingswijze

1. Meringue bereiden (indien zelfgemaakt)

  1. Verwarm de oven voor op 120°C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Klop 2 eiwitten tot zachte pieken. Voeg geleidelijk 100 g fijne kristalsuiker toe en klop tot stijve, glanzende pieken.
  3. Lepel of spuit kleine hoopjes op de bakplaat en bak de meringue 1 uur. Laat volledig afkoelen.

2. Slagroom kloppen

  • Klop de slagroom samen met de poedersuiker en vanille-extract tot zachte pieken.

3. Frambozen bereiden

  • Houd een handjevol frambozen apart voor garnering. Prak de rest lichtjes met een vork, zodat ze een beetje sap afgeven maar nog structuur behouden.

4. Samenstellen

  1. Breek de meringue in grove stukken.
  2. Meng voorzichtig de slagroom, de geprakte frambozen en de meringue in een kom. Zorg ervoor dat de texturen zichtbaar blijven; het hoeft niet volledig gemengd te zijn.

5. Serveren

  1. Verdeel het mengsel over individuele glazen of schaaltjes.
  2. Garneer met de hele frambozen en eventueel een blaadje munt voor een frisse toets.
  3. Serveer direct.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email
image_print