Gebakken Scholfilet met Remouladesaus

Gebakken Scholfilet met Remouladesaus

Ingrediƫnten voor 4 personen:

Voor de scholfilet:
  • 4 scholfilets (ontveld)
  • 50 g bloem
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1/2 theelepel zout
  • 1/4 theelepel peper
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels boter
  • Citroenpartjes, voor serveren
Voor de remouladesaus:
  • 100 ml mayonaise
  • 2 eetlepels augurkjes, fijngehakt
  • 1 eetlepel kappertjes, fijngehakt
  • 1 theelepel mosterd
  • 1 theelepel citroensap
  • 1 eetlepel verse peterselie, gehakt
  • Zout en peper, naar smaak
Voor erbij (optioneel):
  • Gekookte aardappelen met kruiden
  • Gestoomde sperziebonen

Bereiding:

1. Remouladesaus maken:

  • Meng in een kom de mayonaise, fijngehakte augurkjes, kappertjes, mosterd, citroensap en peterselie.
  • Breng de saus op smaak met zout en peper. Zet apart in de koelkast zodat de smaken kunnen intrekken.

2. Scholfilets voorbereiden:

  • Dep de scholfilets droog met keukenpapier.
  • Meng de bloem, paprikapoeder, zout en peper op een bord. Haal de scholfilets door de bloem zodat ze een dun laagje krijgen.

3. Filets bakken:

  • Verhit de olijfolie en boter in een grote koekenpan op middelhoog vuur.
  • Leg de scholfilets voorzichtig in de pan en bak ze 2-3 minuten per kant tot ze goudbruin en krokant zijn.
  • Schep de filets uit de pan en laat ze kort uitlekken op keukenpapier.

4. Serveren:

  • Leg de scholfilets op borden en schep een royale lepel remouladesaus ernaast.
  • Serveer met gekookte aardappelen bestrooid met kruiden en gestoomde sperziebonen.
  • Garneer met verse peterselie en een partje citroen voor extra frisheid.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email
image_print