Ga naar de inhoud
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Gebakken Scholfilet met Remouladesaus
Ingrediƫnten voor 4 personen:
Voor de scholfilet:
4 scholfilets
(ontveld)
50 g bloem
1 theelepel paprikapoeder
1/2 theelepel zout
1/4 theelepel peper
2 eetlepels olijfolie
2 eetlepels boter
Citroenpartjes
, voor serveren
Voor de remouladesaus:
100 ml mayonaise
2 eetlepels augurkjes
, fijngehakt
1 eetlepel kappertjes
, fijngehakt
1 theelepel mosterd
1 theelepel citroensap
1 eetlepel verse peterselie
, gehakt
Zout en peper
, naar smaak
Voor erbij (optioneel):
Gekookte aardappelen met kruiden
Gestoomde sperziebonen
Bereiding:
1.
Remouladesaus maken:
Meng in een kom de mayonaise, fijngehakte augurkjes, kappertjes, mosterd, citroensap en peterselie.
Breng de saus op smaak met zout en peper. Zet apart in de koelkast zodat de smaken kunnen intrekken.
2.
Scholfilets voorbereiden:
Dep de scholfilets droog met keukenpapier.
Meng de bloem, paprikapoeder, zout en peper op een bord. Haal de scholfilets door de bloem zodat ze een dun laagje krijgen.
3.
Filets bakken:
Verhit de olijfolie en boter in een grote koekenpan op middelhoog vuur.
Leg de scholfilets voorzichtig in de pan en bak ze
2-3 minuten per kant
tot ze goudbruin en krokant zijn.
Schep de filets uit de pan en laat ze kort uitlekken op keukenpapier.
4.
Serveren:
Leg de scholfilets op borden en schep een royale lepel remouladesaus ernaast.
Serveer met gekookte aardappelen bestrooid met kruiden en gestoomde sperziebonen.
Garneer met verse peterselie en een partje citroen voor extra frisheid.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email