Gebakken Zeebaarsfilet met Citroen-knoflookboter

Gebakken Zeebaarsfilet met Citroen-knoflookboter

Ingrediƫnten voor 4 personen:

  • 4 zeebaarsfilets, met huid
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 citroen, sap en geraspte schil
  • 50 g boter
  • Zout en zwarte peper naar smaak
  • Verse peterselie, fijngehakt, voor garnering
Bereidingswijze:
  1. Voorbereiding van de vis:
    • Dep de zeebaarsfilets droog met keukenpapier en bestrooi beide zijden met zout en peper.
  2. Bakken van de vis:
    • Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Leg de zeebaarsfilets met de huidkant naar beneden in de pan. Bak ze 3-4 minuten, totdat de huid krokant is.
    • Draai de filets om en bak nog 1-2 minuten aan de andere kant. Haal de filets uit de pan en leg ze op een bord.
  3. Citroen-knoflookboter maken:
    • Voeg de boter en de fijngehakte knoflook toe aan dezelfde pan. Laat de boter smelten en de knoflook licht goudbruin worden (ongeveer 1 minuut).
    • Voeg het citroensap en de geraspte citroenschil toe aan de pan en roer goed door. Breng op smaak met zout en peper.
  4. Serveren:
    • Leg de gebakken zeebaarsfilets op borden en schenk de citroen-knoflookboter over de vis.
    • Garneer met fijngehakte peterselie en serveer direct met een bijgerecht van geroosterde aardappelen en groene asperges.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email
image_print