Dep de zeebaarsfilets droog met keukenpapier en bestrooi beide zijden met zout en peper.
Bakken van de vis:
Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Leg de zeebaarsfilets met de huidkant naar beneden in de pan. Bak ze 3-4 minuten, totdat de huid krokant is.
Draai de filets om en bak nog 1-2 minuten aan de andere kant. Haal de filets uit de pan en leg ze op een bord.
Citroen-knoflookboter maken:
Voeg de boter en de fijngehakte knoflook toe aan dezelfde pan. Laat de boter smelten en de knoflook licht goudbruin worden (ongeveer 1 minuut).
Voeg het citroensap en de geraspte citroenschil toe aan de pan en roer goed door. Breng op smaak met zout en peper.
Serveren:
Leg de gebakken zeebaarsfilets op borden en schenk de citroen-knoflookboter over de vis.
Garneer met fijngehakte peterselie en serveer direct met een bijgerecht van geroosterde aardappelen en groene asperges.