Leg de blokjes op een bord en zet ze 10-15 minuten in de vriezer om iets steviger te worden (dit voorkomt dat ze te snel smelten tijdens het frituren).
2. Paneerstation opzetten
Zet drie diepe borden klaar:
Eén met de bloem.
Eén met de losgeklopte eieren.
Eén met het paneermeel, gemengd met paprikapoeder, knoflookpoeder, zout en peper.
3. Brie paneren
Haal de brieblokjes eerst door de bloem, vervolgens door het ei en tenslotte door het paneermeel.
Herhaal dit proces (dubbel paneren) om een dikkere, knapperige korst te krijgen.
4. Brie frituren
li>Verhit plantaardige olie in een diepe pan tot 180°C.
Frituur de gepaneerde brieballetjes in kleine porties goudbruin, ongeveer 2-3 minuten.
Laat uitlekken op keukenpapier.
5. Serveren
Serveer de warme brieballetjes op een schaal met een schaaltje cranberrysaus of honing als dip. Garneer eventueel met wat verse peterselie.