Gegrilde Ananas met Rum-Mascarpone en Karamel Crunch

Gegrilde Ananas met Rum-Mascarpone en Karamel Crunch

Ingrediënten voor 4 personen:

Voor de Gegrilde Ananas:
  • 1 verse ananas, in ringen gesneden
  • 2 el bruine suiker
  • 1 tl kaneel
  • 1 el gesmolten boter
Voor de Rum-Mascarpone Crème:
  • 250 g mascarpone
  • 3 el poedersuiker
  • 2 el donkere rum (of vanille-extract voor een alcoholvrije versie)
  • 100 ml slagroom
Voor de Karamel Crunch:
  • 100 g suiker
  • 2 el water
  • Snufje zout
Voor de Garnering:
  • Kokosvlokken, geroosterd (optioneel)
  • Muntblaadjes

Bereidingswijze

  1. Bereid de Ananas
    • Verwarm een grillpan of barbecue op middelhoog vuur.
    • Meng de bruine suiker, kaneel en gesmolten boter in een kom. Bestrijk de ananasringen met het mengsel.
    • Grill de ananasringen 2-3 minuten per kant, tot ze licht gekarameliseerd zijn. Zet apart.
  2. Maak de Rum-Mascarpone Crème
    • Klop de slagroom tot zachte pieken.
    • Meng in een aparte kom de mascarpone, poedersuiker en rum tot een gladde crème. Spatel voorzichtig de slagroom erdoor.
  3. Bereid de Karamel Crunch
    • Verhit de suiker en het water in een steelpan op middelhoog vuur zonder te roeren, tot een gouden karamel ontstaat.
    • Giet de karamel dun uit op een bakplaat bekleed met bakpapier en laat volledig afkoelen. Breek in stukjes.
  4. Samenstellen van het Dessert
    • Plaats een gegrilde ananasring op een bord. Schep een flinke lepel rum-mascarpone bovenop.
    • Bestrooi met karamel crunch en eventueel geroosterde kokosvlokken. Garneer met een muntblaadje.
  5. Serveren
    • Serveer direct en geniet van dit tropische, decadente dessert.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email
image_print