Ga naar de inhoud
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Gegrilde Ananas met Rum-Mascarpone en Karamel Crunch
Ingrediënten voor 4 personen:
Voor de Gegrilde Ananas:
1 verse ananas, in ringen gesneden
2 el bruine suiker
1 tl kaneel
1 el gesmolten boter
Voor de Rum-Mascarpone Crème:
250 g mascarpone
3 el poedersuiker
2 el donkere rum (of vanille-extract voor een alcoholvrije versie)
100 ml slagroom
Voor de Karamel Crunch:
100 g suiker
2 el water
Snufje zout
Voor de Garnering:
Kokosvlokken, geroosterd (optioneel)
Muntblaadjes
Bereidingswijze
Bereid de Ananas
Verwarm een grillpan of barbecue op middelhoog vuur.
Meng de bruine suiker, kaneel en gesmolten boter in een kom. Bestrijk de ananasringen met het mengsel.
Grill de ananasringen 2-3 minuten per kant, tot ze licht gekarameliseerd zijn. Zet apart.
Maak de Rum-Mascarpone Crème
Klop de slagroom tot zachte pieken.
Meng in een aparte kom de mascarpone, poedersuiker en rum tot een gladde crème. Spatel voorzichtig de slagroom erdoor.
Bereid de Karamel Crunch
Verhit de suiker en het water in een steelpan op middelhoog vuur zonder te roeren, tot een gouden karamel ontstaat.
Giet de karamel dun uit op een bakplaat bekleed met bakpapier en laat volledig afkoelen. Breek in stukjes.
Samenstellen van het Dessert
Plaats een gegrilde ananasring op een bord. Schep een flinke lepel rum-mascarpone bovenop.
Bestrooi met karamel crunch en eventueel geroosterde kokosvlokken. Garneer met een muntblaadje.
Serveren
Serveer direct en geniet van dit tropische, decadente dessert.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email