Ga naar de inhoud
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Gegrilde asperges met hollandaise saus
Ingrediƫnten voor 4 personen:
Voor de asperges:
500 g groene asperges
, uiteinden afgesneden
1 eetlepel olijfolie
Zout en peper
, naar smaak
Voor de hollandaise saus:
3 eidooiers
125 g boter
, gesmolten
1 eetlepel citroensap
Snufje zout
Snufje cayennepeper
(optioneel)
Voor garnering:
Verse dille
of peterselie, fijngehakt
Citroenrasp
(optioneel)
Bereidingswijze:
1. Asperges grillen
Verwarm een grillpan op middelhoog vuur.
Bestrijk de asperges met olijfolie en bestrooi met zout en peper.
Grill de asperges
3-5 minuten
aan elke kant tot ze zacht zijn en mooie grillstrepen hebben.
2. Hollandaise saus maken
Klop de eidooiers en citroensap in een hittebestendige kom tot een licht en luchtig mengsel.
Zet de kom boven een pan met zachtjes kokend water (au bain-marie) en blijf kloppen tot het mengsel dikker wordt.
Voeg de gesmolten boter geleidelijk toe terwijl je blijft kloppen. Zorg ervoor dat de saus glad en romig blijft.
Breng op smaak met zout en eventueel een snufje cayennepeper.
3. Serveren
Schik de gegrilde asperges op een schaal en giet de hollandaise saus eroverheen.
Garneer met verse dille of peterselie en een vleugje citroenrasp.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email