Gegrilde asperges met hollandaise saus

Gegrilde asperges met hollandaise saus

Ingrediƫnten voor 4 personen:

Voor de asperges:
  • 500 g groene asperges, uiteinden afgesneden
  • 1 eetlepel olijfolie
  • Zout en peper, naar smaak
Voor de hollandaise saus:
  • 3 eidooiers
  • 125 g boter, gesmolten
  • 1 eetlepel citroensap
  • Snufje zout
  • Snufje cayennepeper (optioneel)
Voor garnering:
  • Verse dille of peterselie, fijngehakt
  • Citroenrasp (optioneel)

Bereidingswijze:

1. Asperges grillen
  1. Verwarm een grillpan op middelhoog vuur.
  2. Bestrijk de asperges met olijfolie en bestrooi met zout en peper.
  3. Grill de asperges 3-5 minuten aan elke kant tot ze zacht zijn en mooie grillstrepen hebben.
2. Hollandaise saus maken
  1. Klop de eidooiers en citroensap in een hittebestendige kom tot een licht en luchtig mengsel.
  2. Zet de kom boven een pan met zachtjes kokend water (au bain-marie) en blijf kloppen tot het mengsel dikker wordt.
  3. Voeg de gesmolten boter geleidelijk toe terwijl je blijft kloppen. Zorg ervoor dat de saus glad en romig blijft.
  4. Breng op smaak met zout en eventueel een snufje cayennepeper.
3. Serveren
  1. Schik de gegrilde asperges op een schaal en giet de hollandaise saus eroverheen.
  2. Garneer met verse dille of peterselie en een vleugje citroenrasp.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email
image_print