Gegrilde Avocado met Salsa

Gegrilde Avocado met Salsa

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 2 rijpe avocado’s
  • 1 el olijfolie
  • 1 snufje zout
  • 1 snufje versgemalen zwarte peper
Voor de salsa:
  • 2 rijpe tomaten, in kleine blokjes gesneden
  • 1 kleine rode ui, fijngehakt
  • 1 rode chilipeper, fijngehakt (optioneel, voor een pittige variant)
  • 1 handje verse koriander, fijngehakt
  • 1 limoen, sap van
  • 1 el olijfolie
  • Zout en peper naar smaak
Optioneel:
  • Tortillachips of een knapperig brood om erbij te serveren.

Bereidingswijze:

  1. Voorbereiden van de avocado’s:
    • Halveer de avocado’s en verwijder de pit.
    • Bestrijk de snijkanten licht met olijfolie en bestrooi met een beetje zout en peper.
  2. Avocado grillen:
    • Verhit een grillpan of barbecue op middelhoog vuur.
    • Leg de avocadohelften met de snijkant naar beneden op de grill.
    • Grill ongeveer 2-3 minuten, tot er mooie grillstrepen ontstaan. Haal van de grill en laat iets afkoelen.
  3. Salsa maken:
    • Meng in een kom de tomaten, rode ui, chilipeper (indien gebruikt), koriander, limoensap en olijfolie.
    • Breng op smaak met zout en peper. Zet de salsa apart.
  4. Samenstellen van het gerecht:
    • Vul de gegrilde avocadohelften met een royale hoeveelheid salsa.
    • Garneer eventueel met extra koriander en serveer met tortillachips of brood.
  5. Serveren:
    • Serveer direct terwijl de avocado nog warm is en geniet van de combinatie van de romige avocado en de frisse salsa.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email
image_print