Ga naar de inhoud
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Gegrilde Avocado met Salsa
Ingrediënten voor 4 personen:
2 rijpe avocado’s
1 el olijfolie
1 snufje zout
1 snufje versgemalen zwarte peper
Voor de salsa:
2 rijpe tomaten, in kleine blokjes gesneden
1 kleine rode ui, fijngehakt
1 rode chilipeper, fijngehakt (optioneel, voor een pittige variant)
1 handje verse koriander, fijngehakt
1 limoen, sap van
1 el olijfolie
Zout en peper naar smaak
Optioneel:
Tortillachips of een knapperig brood om erbij te serveren.
Bereidingswijze
:
Voorbereiden van de avocado’s
:
Halveer de avocado’s en verwijder de pit.
Bestrijk de snijkanten licht met olijfolie en bestrooi met een beetje zout en peper.
Avocado grillen
:
Verhit een grillpan of barbecue op middelhoog vuur.
Leg de avocadohelften met de snijkant naar beneden op de grill.
Grill ongeveer 2-3 minuten, tot er mooie grillstrepen ontstaan. Haal van de grill en laat iets afkoelen.
Salsa maken
:
Meng in een kom de tomaten, rode ui, chilipeper (indien gebruikt), koriander, limoensap en olijfolie.
Breng op smaak met zout en peper. Zet de salsa apart.
Samenstellen van het gerecht
:
Vul de gegrilde avocadohelften met een royale hoeveelheid salsa.
Garneer eventueel met extra koriander en serveer met tortillachips of brood.
Serveren
:
Serveer direct terwijl de avocado nog warm is en geniet van de combinatie van de romige avocado en de frisse salsa.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email