Meng in een kom de olijfolie, fijngehakte knoflook, citroensap, paprikapoeder, zout en peper.
Voeg de gamba’s toe en roer goed door zodat ze volledig bedekt zijn met de marinade. Laat 15-20 minuten marineren in de koelkast.
2. Knoflookolie bereiden
Verhit de olijfolie op laag vuur in een kleine pan.
Voeg de fijngehakte knoflook en tijm toe en laat dit 2-3 minuten zachtjes bakken totdat de knoflook goudbruin is. Haal de pan van het vuur en laat de olie afkoelen.
3. Gamba’s grillen
Verhit een grillpan op middelhoog vuur.
Gril de gamba’s 1-2 minuten aan elke kant, tot ze roze en licht gekarameliseerd zijn.
4. Samenstellen
Leg een gamba op een amuselepel of klein bordje.
Druppel een klein beetje knoflookolie over de gamba.
5. Garneren
Garneer met een paar microgroenten of een beetje fijngehakte peterselie.
Voeg optioneel een dun schijfje citroen toe voor een frisse touch.