Gegrilde Halloumi met Munt en Citroen

Gegrilde Halloumi met Munt en Citroen

Ingrediƫnten voor 4 personen:

  • 200 g halloumi, in plakken van ongeveer 1 cm dik
  • 1 el olijfolie
  • 1 citroen (sap en rasp)
  • 1 handje verse muntblaadjes, fijngehakt
  • Versgemalen zwarte peper naar smaak
  • Optioneel: een snufje chili flakes voor een pittige twist

Bereidingswijze:

  1. Voorbereiding van de halloumi:
    • Dep de halloumi droog met keukenpapier om overtollig vocht te verwijderen.
    • Bestrijk beide kanten van de halloumi-plakken licht met olijfolie.
  2. Grillen van de halloumi:
    • Verhit een grillpan of barbecue op middelhoog vuur.
    • Grill de halloumi ongeveer 2-3 minuten per kant tot ze goudbruin en licht krokant zijn.
  3. Citroendressing maken:
    • Meng in een klein kommetje het citroensap, citroenrasp en een beetje olijfolie.
    • Voeg eventueel een snufje zwarte peper en chili flakes toe voor extra smaak.
  4. Samenstellen van het gerecht:
    • Leg de gegrilde halloumi op een serveerschaal.
    • Besprenkel met de citroendressing en garneer met de fijngehakte muntblaadjes.
  5. Serveren:
    • Serveer direct terwijl de halloumi nog warm is. Combineer met een frisse salade of knapperig brood voor een complete ervaring.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email
image_print