Ga naar de inhoud
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Gegrilde Halloumi met Munt en Citroen
Ingrediƫnten voor 4 personen:
200 g halloumi, in plakken van ongeveer 1 cm dik
1 el olijfolie
1 citroen (sap en rasp)
1 handje verse muntblaadjes, fijngehakt
Versgemalen zwarte peper naar smaak
Optioneel: een snufje chili flakes voor een pittige twist
Bereidingswijze
:
Voorbereiding van de halloumi
:
Dep de halloumi droog met keukenpapier om overtollig vocht te verwijderen.
Bestrijk beide kanten van de halloumi-plakken licht met olijfolie.
Grillen van de halloumi
:
Verhit een grillpan of barbecue op middelhoog vuur.
Grill de halloumi ongeveer 2-3 minuten per kant tot ze goudbruin en licht krokant zijn.
Citroendressing maken
:
Meng in een klein kommetje het citroensap, citroenrasp en een beetje olijfolie.
Voeg eventueel een snufje zwarte peper en chili flakes toe voor extra smaak.
Samenstellen van het gerecht
:
Leg de gegrilde halloumi op een serveerschaal.
Besprenkel met de citroendressing en garneer met de fijngehakte muntblaadjes.
Serveren
:
Serveer direct terwijl de halloumi nog warm is. Combineer met een frisse salade of knapperig brood voor een complete ervaring.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email